Rēzeknes pedofils, iespējams, izmantojis 40 bērnu
112
2011. gada 3. marts, 11:09

Rēzeknes pedofils, iespējams, izmantojis 40 bērnu

Jauns.lv

Rēzeknes Krievu biedrības pārstāvis Aleksandrs Pušņakovs ir aiz restēm — viņu tur aizdomās par netiklībām pret nepilngadīgo. Pēc policijas lūguma, tiesa nolēma Pušņakovam piemērot apcietinājumu. Jau 10. janvārī ir sākts kriminālprocess par netiklu darbību izdarīšanu ar nepilngadīgo pret viņa gribu.

Izmeklēšanas interesēs sīkākus komentārus policija pagaidām nesniedz, policijā arī neatklāja aizdomās turētā vārdu, taču, pēc aģentūras BNS rīcībā esošās informācijas, apcietinātais ir Aleksandrs Pušņakovs. Pēc LNT raidījuma „Degpunktā” informācijas, aizdomās tur arī divus ārstus.

„Lursoft” datubāze liecina, ka Pušņakovam pieder daļas nekustamo īpašumu uzņēmumā „Monte Rosso”, viņš ir arī valdes loceklis uzņēmumā „Tanal”, kas nodarbojas ar zāģēšanu un ēvelēšanu. Vīrietis darbojas Rēzeknes Krievu biedrībā, Latvijas Krievu kopienā un biedrībā „Latvijas Krievu kopienu apvienotais kongress”.

Februāra beigās arī LNT raidījums „Degpunktā” ziņoja, ka aizdomās turētais, iespējams, ir Rēzeknes Krievu biedrības vadītājs Aleksandrs, gan neminot viņa uzvārdu.

Raidījums vēstīja, ka, iespējams, seksuāli izmantotais ir 14 gadu vecs zēns. Cietušā zēna māte intervijā raidījumam apgalvojusi, ka viņas dēla seksuāla izmantošana notikusi Rēzeknes viesnīcā „Latgale”.

Pēc sižetā stāstītā, viesnīcā risinājušies baisi notikumi. Hoteļa darbinieki esot stāstījuši, ka policiju esot izsaucis viesnīcas dežurants, jo pēc diviem naktī kādā numurā skanējuši kliedzieni, un tur atradušies kaili zēni. „Mans bērns cieta pirmo reizi, viņam 1. janvārī palika 14 gadi. Viņš ir augumā vājš, mazs un pēc tā viņš nevarēja pastaigāt, viņam viss sāpēja,” „Degpunktā” teica zēna māte Ina.

Viņa esot saņēmusi analīzes no Rīgas, un tās apstiprinot seksuālas darbības ar zēnu. Viņš ir nogādāts rehabilitācijas centrā, kur rūpējas par vardarbībā cietušiem bērniem. Ina vairākas reizes tikusies ar aizdomās turēto vīrieti, kurš vēlāk it kā atzinis savu vainu ar savdabīgu aizbildinājumu — „dzērumā tā sanācis”.

Intervijā „Degpunktā” pa tālruni aizdomās turētais Aleksandrs teicis, ka dzēris degvīnu, bet bērniem aizliedzis lietot alkoholu. „Loģiski bērnus būtu piedzirdīt un izmantot, ja kādam tas ir interesanti. Policija var to pārbaudīt,” tā Aleksandrs. Uz viesnīcu viņš neesot aicinājis bērnus, bet vienu puisi, kuram pats „it kā esmu priekšnieks”, lai apsveiktu Ziemassvētkos.

Laikraksta „Rēzeknes vēstis” galvenā redaktore Māra Nizinska intervijā „Degpunktā” stāstīja, ka par šā vīrieša iespējamajiem dzimumnoziegumiem pilsētā runā jau ilgu laiku, ziņas, ka „viņam piemīt tāds grēks”, pilsētā paklīdušas pirms trīs vai četriem gadiem.

Rēzeknē runājot, ka aizdomās turētais pieņemot darbā puišus, tiem maksā, bet tie, kuri ir 15 gadus veci, vēl piegādājot mazākus bērnus. Arī cietušā māte saka, ka viņas dēls nav vienīgais, runa var būt līdz pat 40 bērniem.

Šis nav pirmais pedofilijas skandāls Rēzeknē. 2000. gadā LNT raidījums „Nedēļa” demonstrēja interviju ar jauniešiem, kuri stāstīja par seksuālajiem aktiem ar „prominentām personām”.

Viens no viņiem, būdams nepilngadīgs, pēc paša stāstītā, 1995. gadā viesnīcā Rēzeknē bija stājies seksuālos sakaros ar vienu no šiem vīriešiem. Tas noticis sporta deju „Pavasara balle” pasākuma laikā, un savedēja lomā bijis vēlāk par pedofiliju notiesātais Ainars Eisaks, piedāvājot nopelnīt. Jaunietis gan teica, ka tā nav bijusi izvarošana.

kasjauns.lv, BNS, LETA/Foto: shutterstock.com