Policija atradusi 16. marta spļāvēju
112

Policija atradusi 16. marta spļāvēju

Jauns.lv

Policija šodien noskaidrojusi un dzīvesvietā aizturējusi 1982.gadā dzimušo sievieti, kura 16.marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa iepļaukāja un uzspļāva pensijas vecuma kundzei. Spļāvēja savu vainu atzinusi un tiesa viņu sodījusi ar 50 latu naudassodu.

Policija atradusi 16. marta spļāvēju...

Kā informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, policija noskaidrojusi meklējamās sievietes personību un šodien ieradusies pie viņas dzīvesvietā. Sieviete aizvesta uz policijas iecirkni, un no viņas pieņemts paskaidrojums.

Aizturētā savu vainu atzinusi un izdarīto nožēlojusi. Sievietei noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu, bet sodu izraudzījusies tiesa, kas viņai piemērojusi 50 latu naudassodu, pastāstīja Pildava.

Administratīvo pārkāpumu kodeksa 167.pants "Sīkais huligānisms" paredz, ka par lamāšanos ar necenzētiem vārdiem sabiedriskās vietās, apvainojošu uzmākšanos un citām tamlīdzīgām darbībām, kas traucē sabiedrisko mieru un kārtību, var piemērot naudas sodu no 50 līdz 250 latiem vai administratīvo arestu uz laiku līdz 15 diennaktīm.

Policijas pārstāve vēlreiz uzsvēra, ka aizturētā sieviete nav tā pati persona, kuras vārds iepriekš publiski izskanējis saistībā ar 16.martā notikušo konfliktu. Šodien par sīko huligānismu sodītā sieviete jau agrāk bija nonākusi tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā saistībā ar narkotisko vielu lietošanu un apriti, informēja Pildava.

Jau ziņojām, ka 1933.gadā dzimusī sirmgalve, kura 16.martā pie Brīvības pieminekļa iesaistījās konfliktā ar jauno sievieti, iesniegumu policijā pret viņu nolēma nerakstīt. Piektdien 78 gadus vecā sieviete policijas darbiniekiem sniedza detalizētu paskaidrojumu par notikušo leģionāru piemiņas pasākuma laikā pie Brīvības pieminekļa, izstāstot, kā situācija risinājusies, nonākot līdz konfliktam.

Sirmgalve policijas darbiniekiem skaidroja, ka miesas bojājumi viņai nav nodarīti, tādēļ iesniegumu policijai nerakstīšot. Neraugoties uz to, administratīvā lietvedība par sīko huligānismu netika izbeigta.

Kā ziņots, pēc 16.martā pie Brīvības pieminekļa notikušā konflikta, kad gados jauna sieviete iepļaukāja un uzspļāva pensijas vecuma kundzei, policija saņēma trīs iesniegumus un sāka administratīvo lietu par sīko huligānismu, taču iesaistītās personas ilgāku laiku noskaidrot neizdevās.

LETA / Foto: LETA


Tēmas