1dienas
19stundas
30minūtes
03sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Sabiedrība

Arī šogad septembris Rīgā būs jauniešu mēnesis

Jauns.lv

Rīgas jauniešiem šodien atklāta mājaslapa "www.jauniesumenesis.lv", kurā būs pieejama informācija par tradicionālo Jauniešu mēnesi, kas šogad no 1. septembra līdz 29. septembrim Rīgā notiks jau sesto reizi un aicinās jauniešus uz dažādām aktivitātēm un pasākumiem, kas orientēti gan uz saturīgu brīvā laika pavadīšana un izklaidi, gan arī uz jauniešu aktīvu līdzdalību, informēja Rīgas domē.

Arī šogad septembris Rīgā būs jauniešu mēnesis...

Jauniešu mēnesi 1. septembrī atklās pasākums "Zem viena jumta", kas arī šogad norisināsies Vērmanes dārzā. No plkst.15 līdz 22 tajā notiks dažādi pārsteigumi aktivitāšu ieliņās, dienas garumā uzstāsies dažādi mūziķi, bet vakarā galvenās grupas būs "Astro'n'out", Ivo Fomins, "Z-Scars" un Aisha.

3.septembrī notiks pasākums "Nāc un piedalies" - Rīgas interešu izglītības iestādes, sporta skolas, kultūras centri informēs bērnus, jauniešus un citus interesentus par iespējām iesaistīties kādos interešu pulciņos, lietderīgi pavadīt savu brīvo laiku, iegūstot jaunas zināšanas, prasmes un draugus.

Savukārt 8.septembrī tirdzniecības centrā "Olimpia" notiks "Extreme party", kas kļūs par grandiozāko mācību gada atklāšanas svētku "Studentu Paradīze 2011" iesildošo pasākumu. Par ekstrēmu un azartisku atmosfēru pasākumā parūpēsies Baltijā labākie "Ski and Snowboard rail jam" braucēji un "Moto Speedtrial" braucēji. Pasākumā būs arī karsējmeiteņu priekšnesumi un notiks tradicionālās transportlīdzekļu stumšanas sacensības.

Divi pasākumi notiks 10.septembrī - viens no tiem būs netradicionālas orientēšanās sacensības "Žurku skrējiens 2011" 25 jauniešu komandām, bet otrs - "Brīvprātības platforma". Tajā tiks piedāvātas radošas aktivitātes kopā ar desmit aktīvām jaunatnes organizācijām un brīvprātīgais darbs kopā ar mūziķiem Andri Kiviču, "Gain fast", "Z-Scars", "O kartes akadēmiju" un citiem.

Ikviens foto entuziasts un interesents 17. septembrī varēs kļūt par "Jauniešu FOTOkross 2011" dalībnieku. Tā laikā būs iespējams redzēt ko vairāk par tūristu iecienītajām kultūrvēstures ēkām, ieraudzīt neredzēto tepat Rīgas ielās un pagalmos, kā arī doties "geocaching" meklējumos jeb piedalīties tā sauktajā slēpņošanā.

Rātsnama sēžu zālē 22. septembrī notiks Rīgas skolēnu pašpārvalžu tikšanās. Tajā aicināti piedalīties skolēni, kuriem interesē savas skolas dzīve un ir vēlme kaut ko mainīt.

Jauniešu mēneša laikā norisināsies arī forums "Jaunieši un Rīga: dialogs sadarbībai", kura laikā jaunatnes organizāciju, citu nevalstisko organizāciju un studentu pašpārvalžu aktīvisti diskutēs par iespējām attīstīt organizāciju savstarpējo sadarbību, izstrādās priekšlikumus par iespējamām Eiropas Savienības struktūrfondu prioritātēm Latvijā no 2014. līdz 2020. gadam.

Jauniešu mēnesis tiks noslēgts ar sakopšanas talku "Plastmasas karma". Tajā ir gaidīts ikviens, kam rūp tīra un ekoloģiska vide, lai piedalītos talkā kopā ar projektu "Pēdas" un "Electrolux Latvia".

Kopumā Jauniešu mēneša laikā notiks deviņi pasākumi. To atbalsta Rīgas dome un koordinē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

LETA