Sabiedrība
2011. gada 30. septembrī, 00:13

Rožukalne: nākamais LTV Ziņu dienesta vadītājs jāizvēlas konkursā

Jauns.lv

Nākamais Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta vadītājs jāizvēlas konkursa ceļā, uzskata Latvijas Žurnālistu asociācijas valdes priekšsēdētāja, Rīgas Stradiņa universitātes pasniedzēja Anda Rožukalne.

Rožukalne: nākamais LTV Ziņu dienesta vadītājs jāi...

Viņa uzsvēra, ka nepieciešams, lai potenciālie LTV Ziņu dienesta vadītāji konkurētu ne vien ar iepriekšējo pieredzi, bet arī ar nākotnes vīziju un skatījumu, kā nodrošināt sabiedriskā medija Ziņu dienesta unikālo vietu plašajā ziņu telpā, piedāvājot koncepciju par turpmāko darbību un attīstību.

Taujāta, vai ir padomā kādi LTV Ziņu dienesta vadītāja amatam piemēroti kandidāti, Rožukalne atzina, ka viņai nav bijis laika pārdomāt LTV personāla atlases jautājumus, taču viņa neuzskata, ka jaunajam vadītājam obligāti būtu jānāk no televīzijas vides, jo tas, ka cilvēks līdz šim strādājis interneta medijā vai presē, nav šķērslis, lai kvalitatīvi vadītu ziņu dienestu televīzijā.

Viņas vērtējumā Mareka Gailīša aiziešana no LTV Ziņu dienesta vadītāja ir zaudējums, jo notiek vienlaikus ar citu kolēģu aiziešanu no LTV, kas kopumā novājina LTV piedāvāto saturu.

Rožukalne, kurai par Gailīša aiziešanu no LTV ir pretrunīgs noskaņojums, atzina, ka ziņu kvalitātes izmaiņas LTV ir nepieciešamas, taču pārmaiņas nosakot ne tikai Gailīša līdzdalības faktors.

Žurnālistu asociācijas vadītāja neuzskata, ka žurnālistu pāriešana darbā sabiedrisko attiecību jomā ir kaut kas ļoti pozitīvs, taču vienlaikus norādīja, ka tā ir jau ilggadēja tendence, turklāt ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē.

Darbs sabiedrisko attiecību jomā esot pievilcīgāks, jo piedāvā lielāku stabilitāti, labāku atalgojumu, kā arī skaidrākas iespējas profesionālajai izaugsmei. "Pāriešana no medijiem uz sabiedriskajām attiecībām ir dabisks process, uz ko, manuprāt, Latvijā skatās pārāk saasināti, jo tā notiek arī citur pasaulē," sacīja eksperte.

Attiecībā uz to, ka zemais atalgojums ir viens no iemesliem, kāpēc žurnālisti pamet darbu LTV, Rožukalne norādīja, ka, pēc viņas rīcībā esošās informācijas, salīdzinot ar citiem medijiem, LTV nebūt nav tās zemākās algas. "Protams, ja cilvēks redz un viņam piedāvā labākas atalgojuma iespējas - mūsdienās izvēle šķiet dabiska un skaidra," piebilda eksperte.

Kā ziņots, jau pirms vairākām dienām atlūgumu LTV ģenerāldirektoram Edgaram Kotam iesniedzis LTV Ziņu dienesta vadītājs Gailītis, kurš darbu turpinās sabiedrisko attiecību jomā.

Kots apstiprināja, ka Gailīša atlūgumu viņš saņēmis jau pirms vairākām dienām, bet vēl līdz šodienas rītam bijusi cerība, ka Gailītis darbu LTV tomēr turpinās.

LTV ģenerāldirektors sacīja, ka gadījumā, ja Gailītim būtu varējis sniegt līdzvērtīgu atalgojumu sabiedrisko attiecību kompānijas piedāvātajam, viņš noteikti būtu turpinājis darbu LTV. Taču to Kots neesot varējis, jo LTV finansiālās iespējas un budžets to neļauj.

Gailīša pēdēja darbadiena LTV būs šā gada 24.oktobris. Kots pagaidām izvairīgi komentēja jautājumus par to, vai jau sācis meklēt jaunu LTV Ziņu dienesta vadītāju. Tāpat viņš nevēlējās skaidrot, vai Gailīša aizstājējs tiks meklēts jau no esošajiem LTV darbiniekiem vai arī ārpus.

LETA Nozare.lv