Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kurzemes drosmīgākā biznesa ideja
Novadu ziņas

Kurzemes drosmīgākā biznesa ideja

Jauns.lv

Par šī gada drosmīgāko biznesa ideju šogad atzīta kuldīdznieku izstrādātā unikāla speciālā datorprogramma, kas bērniem ar īpašām vajadzībām, ļauj strādāt ar attīstošām spēlēm.

Kurzemes drosmīgākā biznesa ideja...
Kurzemes drosmīgāko biznesa ideju – speciālo apmācības programmu jau izmēģinājuši Pelču speciālās internātpamatskolas bērni.
Kurzemes drosmīgāko biznesa ideju – speciālo apmācības programmu jau izmēģinājuši Pelču speciālās internātpamatskolas bērni.

Konkursā „Drosmīgo ideju atbalsta programma” noskaidroti labāko Kurzemes reģiona biznesa ideju autori, kuri balvā saņēma SEB bankas naudas balvu un klēpjdatorus.

Par labāko atzīta ideja ar nosaukumu „Apmācības spēļu un izaugsmes analītikas platforma bērniem ar speciālām vajadzībām”. Tās autori ir Kristaps Romanovskis, Elviss Strazdiņš un Nadija Strazdiņa no Kuldīgas. Ja ideju izdosies īstenot, tad ne vien Latvijā, bet arī pasaulē bērniem ar īpašām vajadzībām būs iespēja pie datora strādāt arī attīstošām spēlēm.

Viena no idejas autorēm Nadija Strazdiņa stāsta, ka, viesojoties ne tikai Latvijas, bet arī ārzemju izglītības iestādēs, pārliecinājusies, ka nav izstrādās speciālas datorapmācības programmas bērniem ar īpašām vajadzībām. Piemēram, bērnam ar īpašām vajadzībām varētu izstrādāt peli, kura ir vadāma nevis ar roku, bet gan ar kāju. Kuldīdznieki nevis sūrojās par šādas programmas trūkumu, bet gan sāka īstenot.

Jaunizstrādātās apmācības programmas priekšrocības jau ir izmēģinājuši Pelču speciālās internātpamatskolas audzēkņi Kuldīgas novadā.

Vēl biznesa ideju konkursā augstu vērtējumu saņēmusi liepājnieces Agneses Blumbergas ideja „Mākslas kartīšu, ielūgumu veidošana un dāvanu saiņošana”. Kā trešā labākā atzīta ideja „Latviešu tautas dziesmu dziedoša mīkstā rotaļlieta – lācītis”, kuras autore ir Benita Vāvere no Ventspils.

Kristapam Romanovskim kā konkursa uzvarētājam tika piešķirta naudas balva biznesa idejas īstenošanai 1500 latu apmērā, bet Agnese Blumberga un Benita Vāvere balvā saņēmušas klēpjdatorus.

Kopumā konkursa ietvaros tika saņemti 38 pieteikumi, no tiem 14 – Ventspilī, 5 – Talsos, 14 – Liepājā, 2 – Kuldīgā un 3 – Saldū. Lai piedalītos konkursā, ideju autoriem bija jāapraksta un klātienē jāprezentē sava biznesa ideja, pārliecinot vērtēšanas komisiju par biznesa dzīvotspēju un idejas unikalitāti. Konkursu jau trešo gadu organizē Ventspils Augsto tehnoloģiju parks sadarbībā ar Kurzemes Biznesa inkubatoru un SEB banku.

Drosmīgākā biznesa ideja Kuldīgā (Skrundas TV)
Kasjauns.lv/Foto: ekrānšāviņš no video