Politika
2012. gada 27. janvāris, 05:29

Pozitīvs reitings patlaban ir tikai trīs Latvijas valdības ministriem

Jauns.lv

Pozitīvs reitings, noslēdzoties Valda Dombrovska valdības darba pirmajām 100 dienām, ir tikai trīs ministriem, bet pašam premjeram tas ir negatīvs - mīnus 1,7, ziņo portāls "pietiek.com", atsaucoties uz "Latvijas faktu" veiktu aptauju.

Vislabākais reitings - plus seši - ir aizsardzības ministram Artim Pabrikam (V), ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (ZRP) reitings ir plus 3,7, bet tieslietu ministram Gaidim Bērziņam (VL-TB/LNNK) reitings ir plus 2,8.

Savukārt vissliktāk tiek vērtēta veselības ministres Ingrīdas Circenes (V) darbība, kuras reitings ir mīnus 28,6, viņai seko izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis ar reitingu mīnus 23,1, negatīvi tiek vērtēts arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP) un ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, kuru reitings ir nedaudz zemāks par mīnus 13, bet piektais vissliktākais reitings ir finanšu ministram Andrim Vilkam (V) - mīnus 10,2.

Arī valdības vadītājam Valdim Dombrovskim (V) reitings ir negatīvs - mīnus 1,7. Iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim (ZRP) reitings ir mīnus divi, satiksmes ministram Aivim Ronim - mīnus 2,2, zemkopības ministrei Laimdotai Straujumai - mīnus 3,2, labklājības ministrei Ilzei Viņķelei (V) - mīnus 5,4, bet kultūras ministrei Žanetai Jaunzemei-Grendei (VL/TB/LNNK) - mīnus 5,6.

Aptaujas dati arī liecina, ka Zatlera reformu partijas (ZRP) ministriem, starp kuriem lielākā daļa ir jaunpienācēji politikā, ir zemākā atpazīstamība starp koalīcijas ministriem. Viszemākā atpazīstamība ir Pavļutam - par viņu nav dzirdējuši 40,5% aptaujāto, savukārt 30,9% respondentu neko nezina par Kozlovski, bet par Rinkēviču neko nav dzirdējuši 26,5% aptaujāto.

Zema atpazīstamība ir arī bezpartejiskajai Straujumai, par kuru nav dzirdējuši 39,8% aptaujāto, un satiksmes ministram Ronim, kurš ir svešs 24,6% aptaujāto.

Aptauja tika veikta no 13. līdz 23.janvārim, un tajā piedalījās 1002 Latvijas pastāvīgie iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Kā ziņots, šogad 1.februārī apritēs simts dienas Valda Dombrovska (V) vadītajai trešajai valdībai.

LETA