Kultūra
2012. gada 15. februāris, 07:44

Rīgā 2014.gadā notiks Pasaules koru olimpiāde

Jauns.lv

Rīgā 2014.gadā, kad Latvija būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, notiks Pasaules koru olimpiāde, ziņo programmas koordinatore Aiva Rozenberga.

Koru olimpiādē, kas 2014.gada jūlijā divas nedēļas notiks Rīgā, piedalīsies 20 tūkstoši dalībnieku, un ir gaidīti 5000 ārvalstu skatītāju, pastāstīja kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende.

Ar projekta pilnveidošanas gaitu un programmas 14 stūrakmeņiem otrdien tika iepazīstināti uzņēmēji, aicinot tos iesaistīties ar finansiālu līdzdalību.

Rīgas 2014.gada programmas nosaukums ir "Force majeure", un tajā plānoti vairāki pasākumi gada garumā.

Kultūras gads sāksies ar Jaunā gada sagaidīšanu pilsētas centrā un vairāku dienu pasākumu programmu.

Rīgā paredzēta starptautiska grāmatai veltīta konference un izstāde, festivāls "Staro Rīga", festivāls "Radio Rīga" un starptautisks īsfilmu festivāls.

Programmā "Brīvības iela" paredzētas dažādas izstādes, dzejas lasījumi, meistardarbnīcas, filmas un koncerti. Tāpat varēs redzēt pasaules mākslinieku teātra viesizrādes Rīgā, ko organizē Jaunā teātra institūts.

Latvijas Nacionālajā operā notiks jaunas latviešu oriģināloperas "Valentīna" iestudējums, kas stāstīs par latviešu kino un teātra zinātnieces Valentīnas Freimanes dzīvi.

Taps arī Eiropas dokumentālā kino režisoru kopdarbs par Rīgu, bet vadošie Eiropas un Latvijas režisori ir aicināti iestudēt izrādes netradicionālās spēles vietās Rīgā.

Par Pasaules koru olimpiādes rīkošanu 2014.gadā sacentās Rīga, Bali un Keiptauna.

Pērn Rīgā ieradās Pasaules koru olimpiādes rīkotāji no Vācijas kultūras organizācijas "Interkultur", kuri tikās ar valsts un pašvaldības institūciju pārstāvjiem, diriģentiem, iepazinās ar plānotajām pasākumu norises vietām un Rīgas piedāvātajām naktsmītnēm.

BNS