Sabiedrība
2012. gada 24. februārī, 14:38

Latvijas Radio Ziņu dienestu turpmāk vadīs Laura Dreimane

Jauns.lv

Latvijas Radio (LR) Ziņu dienestu vadīs žurnāliste Laura Dreimane, informē radio pārstāve Ginta Subbota. Dreimane amatā varētu stāties no nākamās nedēļas.

Latvijas Radio Ziņu dienestu turpmāk vadīs Laura D...

Komisija uzvarētāju uz Ziņu dienesta vadītāja amatu noteica piektdien, un četri no pieciem komisijas pārstāvjiem nobalsoja par Dreimani, pastāstīja žūrijas komisijas priekšsēdētājs un LR ģenerāldirektors Jānis Siksnis.

"Mums nebija domstarpību, un jāatzīst, ka Laura izrāvienu panāca intervijas laikā. Tie, kas tika uzskatīti par favorītiem iepriekš, sevi tik pārliecinoši neparādīja. Saliekot kopā Lauras pieredzi žurnālistiskā un to, ka viņa ir autoritāte Ziņu dienestā, viņa tika atzīta par uzvarētāju," norādīja Siksnis.

Dreimane amatā varētu stāties no nākamās nedēļas.

Uz vadītāja vakanci bija pieteikušies pieci žurnālisti no radio Ziņu dienesta ‒ Mārtiņš Mālmeisters, Marta Cerava, Jānis Zariņš, Gusts Kikusts un Dreimane. Savukārt divi pretendenti savulaik ir bijuši LR žurnālisti ‒ Kārlis Dagilis un Lauris Zvejnieks. Konkursā startēja arī aģentūras LETA žurnālists Pēteris Rugainis, kā arī LNT žurnāliste Diāna Ļaha.

Pēc Sikšņa vārdiem, neviens no kandidātiem nesolīja kādas radikālas izmaiņas ziņās, un visi ir atzinuši, ka Ziņu dienests strādā labi. Dreimanei bijušas idejas par izmaiņām visvairāk klausītajā radio programmā "Labrīt". Arī viņa uzskatot, ka ar laiku jāatsakās no mūzikas un klausītājiem vairāk jāpiedāvā analītiski ieraksti. Šādu viedokli iepriekš ir izteicis arī jaunais LR ģenerāldirektors.

Dreimane līdz šim ziņās atspoguļoja politiskos notikumus, un, visticamāk, Ziņu dienests meklēs jaunu žurnālistu. Konkursa pretendenti esot atzinuši, ka ir gatavi arī citām vakancēm LR Ziņu dienestā, sacīja Siksnis.

Konkursa komisijas sastāvā bija Siksnis, LR1 direktore Inese Matjušonoka, Ziņu dienesta programmas "Labrīt" producents Jānis Ramāns, LR4 direktore Ilona Madesova un Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas studiju katedras vadītāja Anda Rožukalne.

LR Ziņu dienesta vadītāja amats bija vakants, jo līdzšinējais Ziņu dienesta vadītājs Jānis Siksnis tika ievēlēts LR ģenerāldirektora amatā.

BNS