1dienas
19stundas
32minūtes
15sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pauls par „Jauno vilni”: „Esmu kā tāds Jēzus Kristus”
Sabiedrība

Pauls par „Jauno vilni”: „Esmu kā tāds Jēzus Kristus”

Jauns.lv

Lai kliedētu sabiedrībā šaubas, par starptautiskā jauno izpildītāju konkursa „Jaunais Vilnis 2012” norisi, tā organizatori viesnīcā „Bergs” rīkoja preses konferenci, lai paziņotu, ka, neraugoties uz problēmām, konkurss šovasar notiks, pateicoties Maestro Raimonda Paula ietekmei.

Pauls par „Jauno vilni”: „Esmu kā tāds Jēzus Krist...
Lai kliedētu sabiedrības šaubas, divi populāri komponisti (no labās) Igors Krutojs un Raimonds Pauls apstiprināja, ka šovasar Jūrmalā notiks „Jaunais vilnis”
Lai kliedētu sabiedrības šaubas, divi populāri komponisti (no labās) Igors Krutojs un Raimonds Pauls apstiprināja, ka šovasar Jūrmalā notiks „Jaunais vilnis”

Tik daudz preses pārstāvju kā uz „Jaunā viļņa 2012” rīkoto ārkārtas preses konferenci, bieži vien neierodas pat uz vietējām preses konferencēm. Preses konference tika rīkota vien tādēļ, lai kliedētu sabiedrībā šaubas par ilggadējā konkursa „Jaunais vilnis 2012” norisi. Konkursa organizators, Krievijā populārais komponists Igors Krutojs paziņoja, ka konkurss Jūrmalā notiks jau 11 gadu pēc kārtas, un tas notiek, pateicoties Maestro Raimondam Paulam. Tieši Maestro saistībā ar konkursa norisi saņēmis vēstules gan no uzņēmējiem, gan konkursa organizatoriem. Jau rīt „Jaunā viļņa” organizatori parakstīs sadarbības līgumu uz vienu gadu ar Jūrmalas domi un Dzintaru koncertzāli.

Igors Krutojs atklāja, ka politikai un ministrijām ar „Jauno vilni” nav nekāda sakara. „Tas ir konkurss dziedošajām zvaigznēm un TV skatītājiem,” teica Krutojs. Viņš uzskaitīja miljonus, kuri ieplūst Jūrmalas uzņēmēju kabatās laikā, kad notiek konkurss. Krutojs lūdza arī Latvijas medijus beigt nosodīt Raimondu Paulu par to, ka viņš atbalsta „Jauno vilni”. „Pauls dabūja par to, ka „Jaunais vilnis” notiek un arī tiek nosodīts par to, ka nenotiek,” noteica Krutojs.

Izmaiņas notikušas ar ilggadējo konkursa mūzu – Krievijas estrādes primadonnu Allu Pugačovu. Krutojs atzina, ka viņa var droši ierasties uz konkursu un to vērot no skatītāju rindām, bet par konkursa mūzu gan viņa vairs netiks iecelta. Šādu lēmumu „Jaunā viļņa” organizatori pieņēmuši vien tādēļ, ka Pugačovai jau ir pašai savs jauno izpildītāju konkurss „Crimea music fest”, kas jau otro gadu šovasar notiks Jaltā. Runājot par ārzemju mūzikas zvaigznēm, kuras šogad mirdzēs uz „Jaunā viļņa” skatuves – būs Toms Džonss un, iespējams, Nellija Furtado, ar kuru konkursa organizatori ir sākuši pārrunas.

Savukārt Maestro Raimondu Paulu pēc preses konferences ielenca bariņš ar žurnālistiem. Maestro vairākkārt uzsvēra, ka viņš nav konkursa organizators un patiesībā visus konkursa nosacījumus uzstāja Krievijas televīzija, kuras reitingi mērāmi 50 miljonos. Pauls sacīja, ka tas ir tikai normāli, ka uz šāda mēroga mūzikas un kino festivāliem brauc bagātnieki, piemēram, krievu miljardieris Romans Abramovičs. „Ap šo konkursu veidojas tas, ko krievi sauc par „tusovku”, bet Latvijā par „tusiņu”. „Jaunajā vilnī” mēs to varējām redzēt. Tur dominēja jaunākie modes kliedzieni dziedātāju krāšņajos skatuves tērpos, varējām redzēt Pugačovas izdarības, Kirkorova parādīšanos, kas gan tur nebija, Cilvēki, muti iepletuši, to skatījās,” teic Pauls. Tieši Maestro ietekmei, panākta vienošanās par konkursa norisi Jūrmalā. „Jā, esmu kā tāds Jēzus Kristus!,” saka Maestro.

Jaunā viļņa 2012 preses konference

Santa Sergejeva/ Foto: Santa Sergejeva