Runā Rīga

Rīgā viesojas augstas klases šefpavāri

Jauns.lv

Šonedēļ notiekošās Rīgas restorānu nedēļas ietvaros Rīgā viesojas titulēti šefpavāri Endijs Vaters (Andy Waters) un Aktars Islams (Aktar Islam) no Birmingemas (Lielbritānija).

Rīgā viesojas augstas klases šefpavāri...

Kā Kasjauns.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā, abi pavāri šodien gatavos kopā ar topošajiem pavāriem Rīgas Pārtikas ražotāju vidusskolā, kā arī pasniegs meistarklases galvaspilsētas šefpavāriem, pavārmākslas lietpratējiem trīs pavāru restorānā „Tam labam būs augt!”.

„Esmu patiesi gandarīts par iespēju būt Rīgā, tikties un darboties virtuvē kopā ar Latvijas pavāriem. Pamatā mūsu virtuvē izejvielas ir līdzīgas, bet, kopīgi darbojoties, rodas jaunas idejas, lai ierastajiem ēdieniem piešķirtu jaunas garšas un tekstūras nianses. Esmu pārliecināts, ka varēšu aizvest uz savu restorānu radošas idejas no Rīgas,” priecājas Endijs Vaters.

Endijs Vaters saņēmis izcilas pavārmākslas meistarības apliecinājumu - "Michelin" zvaigzni, strādājot “Edmunds” restorānā un nesen pievērsies sava jaunā restorāna projektam. Aktars Islams ir viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes šefpavāriem, kura specialitāte ir modernā britu virtuve, tradicionālo produktu kombinēšana ar indiešu garšas niansēm. Viņa restorāns “Lasan” 2011.gadā uzvarējis konkursā “Lieliskās Britu ēdienkarte” (“Great British Menu”) konkursā.

No 11. līdz 22.aprīļa Rīgā pirmoreiz norisinās Restorānu nedēļa, kuras moto ir “Latvijas produkti pārsteidz”, ko rīko Rīgas dome, sadarbībā ar Rīgas Tūrisma attīstības biroju, Latvijas viesnīcu un restorānu asociāciju, Pavāru klubu un atsaucīgākajiem restorāniem. Rīgas restorānu nedēļa tiek rīkota sadarbības ietvaros pasaules gastronomijas apvienībā “Délice”.

Lai iepazīstinātu viesus ar mūsu kulināro mantojumu un atklātu rīdziniekiem negaidītas vietējo produktu garšas nianses, rīdzinieki un viesi ir aicināti apmeklēt restorānus, nobaudīt īpašo Restorānu nedēļas piedāvājumu – vismaz trīs ēdienu degustācijas maltīti, kuras pamatā ir Latvijas produkti mūsdienīgā, reizēm pat pārsteidzošā interpretācijā un par pieejamākām cenām nekā ikdienā.

Rīgas restorānu nedēļā piedalās 26 restorāni: „Ambiente”, „Avalon”, „Balzāmbārs”, „B Bārs”, „Bellevue”, „Bergs”, „BIBLIOTĒKA Nº1 Restorāns”, „Burkāns”, „Desiderata”, „Fazenda Bazārs” Baznīcas ielā un Āgenskalnā, „Gardenia”, „Gutenbergs”, „Kaļķu Vārti”, „Kitchen”, „Ladig’s Cafe”, „LIDO” atpūtas centra restorāns, „Merlin”, „Neiburgs”, „Ostas Skati”, „Pie Kristapa kunga”, trīs pavāru restorāns „Tam labam būs augt!”, „Umami”, „Vincents”, vīna bārs „Garage”, zivju restorāns „Le Dome”.

Informācija par Rīgas restorānu nedēļu atrodama Rīgas tūrisma attīstības biroja mājas lapā www.LiveRiga.com/lv, kā arī pieejama Rīgas tūrisma informācijas centros.

Rīgas pilsēta ir pasaules gastronomijas pilsētu apvienības „Délice” biedrs, kas apvieno 19 pilsētas visā pasaulē, kas slavenas ar kulinārām tradīcijām, lepojas ar vietējiem produktiem, rūpējas par sava kulinārā mantojuma saglabāšanu, kvalitatīva uztura popularizēšanu un izglītošanu.

Sīkāk par apvienību:

Kasjauns.lv

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību