Kultūra
2012. gada 15. maijā, 18:32

Filmu studija "Rija" Kannu filmu tirgū piedāvās Latvijas spēlfilmas un animāciju

Jauns.lv

Filmu studijas "Rija" pārstāvji devušies uz Kannām, lai piedalītos Kannu kinofestivālā un filmu tirgū, piedāvājot Latvijas spēlfilmas un animāciju, informēja filmu studijas "Rija" pārstāve Andra Jakovica.

Filmu studija "Rija" Kannu filmu tirgū piedāvās La...

Tomēr galvenais brauciena iemesls uz Kannām saistās ar Latvijas kino nozarei unikālu notikumu, jo Kannu kinofestivāla oficiālajā pilnmetrāžas filmu konkursa programmā iekļauta Latvijas kopražojuma filma "Miglā", kas pasaules pirmizrādi piedzīvos Kannās 25.maijā.

Režisora Sergeja Lozņicas veidotā filma "Miglā" ir Latvijas, filmu studijas "Rija", Vācijas, "Ma.Ja.De Fiction" un Holandes, "Lemming Film", kopražojums, kas veidots sadarbībā ar Krievijas kompāniju "GP Film Company", telekanāliem "ZDF/ARTE", "Eurimages" fondu un Baltkrievijas kinostudiju. Filma tapusi, pateicoties Rīgas filmu fonda un Nacionālā Kino centra, kopproducentu un starptautisko fondu finansējumam, vēstīja Jakovica.

Pirms diviem gadiem Kannu kinofestivāla īsfilmu konkursā piedalījās studijas "Rija" un režisora Jurģa Krāsona animācijas filma "Norīt Krupi".

Vienlaikus ar filmu festivālu Kannās norit arī viens no nozīmīgākajiem pasaules filmu tirgiem "Marche du Film", kurā "Rija" piedāvās Latvijas spēlfilmas un animāciju. Tirgū paredzētas arī divas skates animācijas filmai "Lote un Mēnessakmens noslēpums", stāstīja Jakovica.

Līdzās savām filmām filmu studija "Rija" tirgus apmeklētājus iepazīstinās arī ar citu Latvijas studiju darbiem, piedāvājot Arvīda Krieva filmu "Dancis pa trim", Romualda Pipara dokumentālo filmu "Džosera piramīdas noslēpumi", kā arī citas aktierfilmas un dokumentālās filmas.

Kannu filmu tirgus "Marche du Film" notiks Kannās no 16.maija līdz 25.maijam, bet pats filmu festivāls turpināsies divas dienas ilgāk.