Divus gadus pēc pazušanas joprojām nav skaidrības advokāta Platača lietā. VIDEO
Pirms diviem gadiem bez vēsts pazuda pazīstamais advokāts Ainārs Platacis un kopš tā laika par viņu nav nekādu ziņu.
112
2012. gada 24. maijs, 12:16

Divus gadus pēc pazušanas joprojām nav skaidrības advokāta Platača lietā. VIDEO

Jauns.lv

Tieši divus gadus pēc noslēpumainās pazīstamā advokāta Aināra Platača pazušanas ne policijai, ne viņa kolēģiem joprojām nav skaidrības, kas ir noticis ar advokātu.

2010. gada 24. maijā noslēpumainos apstākļos pazuda Platacis – viņš izgāja no sava darba kabineta, bet vēlāk viņa automašīna tika atrasta pamesta Muceniekos – netālu no advokāta mājām Baltezerā.

Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieka vietniece Ilze Sokolovska LTV raidījumam „Panorāma” sacīja, ka būtu nereāli uzskatīt, ka Platacis būtu dzīvs, ja visu šo laiku nav bijis nekādu ziņu ne no viņa, ne par viņu. Tomēr cerība zūd pēdējā, teic Sokolovska. Savukārt advokāta kolēģis Aloizs Vaznis bilda, ka nav atmesta cerība atrast vismaz Platača mirstīgās atliekas.

Līdz šim advokāta pazušanas lietā ir uzklausītas ap 200 liecību, veikta ne tikai policijas, bet arī advokāta kolēģu organizētā izmeklēšana, piesaistot arī pazīstamus ekstrasensus. Tomēr rezultātu nav. Taču tas nenozīmē, ka Platača pazušanas lieta vispār kādreiz netiks atklāta. Šo lietu var atšķetināt arī pēc vairākiem gadiem, kā jau liecina izmeklētāju prakse.

Versija, ka Platacis varētu būt vienkārši aizbēdzis, atmesta. Visticamāk, advokāts vairs nav starp dzīvajiem, un policijai pagaidām ir divas versijas – viņš gājis bojā vai nu savas profesionālās darbības, vai privātās dzīves dēļ.

Pagājuši divi gadi, kopš bez vēsts pazuda advokāts Ainārs Platacis (LTV Panorāma)

Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video