Parādnieks rosina ģimenēm ar vairākiem bērniem noteikt Goda ģimenes statusu
Šīm ģimenēm plānots piešķirt unikālas identifikācijas kartes, kas būtu kā valsts VIP apliecība, - ar šīm kartēm Goda ģimeņu locekļiem būtu iespēja saņemt paredzētās privilēģijas, piemēram, atlaides sabiedriskajā transportā, muzejos, kinoteātros, veselības aprūpē.
Politika
2012. gada 29. maijs, 20:48

Parādnieks rosina ģimenēm ar vairākiem bērniem noteikt Goda ģimenes statusu

Jauns.lv

Lai valsts līmenī izrādītu cieņu un godinātu ģimenes, kuras rūpējas par bērniem, Saeimas Demogrāfijas lietu apakškomisijas priekšsēdētājs Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) ierosinājis ģimenēm ar vairākiem bērniem noteikt Goda ģimenes statusu.

Deputāts šodien apakškomisijas sēdē prezentēja projektu "Latvijas Goda ģimene", kas paredz ģimenēm, kuras audzina trīs vai vairāk bērnu, noteikt īpašu statusu sabiedrībā un piešķirt unikālas identifikācijas kartes, ar kurām būtu iespējams saņemt dažādas atlaides, informēja Saeimas Preses dienestā.

"Tā pamatideja ir godināt Latvijas ģimenes. Goda ģimenes statuss pienāktos ģimenēm, kuras krietni audzina trīs vai vairāk bērnu. Tāpat statusu būtu iespējams iegūt ģimenēm, kuras adoptējušas bērnu vai kuras rūpējas par bērnu invalīdu un audzina divus bērnus," skaidroja Parādnieks.

Apakškomisijas priekšsēdētājs uzskata, ka šāda projekta realizācija mērķēta uz sabiedrības stereotipu laušanu attiecībā par daudzbērnu ģimenēm un aplūkojama kā pamudinājums cilvēkiem izvēlēties radīt vēl bērnus vai izšķirties par labu bērnu adoptēšanai.

Šīm ģimenēm plānots piešķirt unikālas identifikācijas kartes, kas būtu kā valsts VIP apliecība, - ar šīm kartēm Goda ģimeņu locekļiem būtu iespēja saņemt paredzētās privilēģijas, piemēram, atlaides sabiedriskajā transportā, muzejos, kinoteātros, veselības aprūpē, kā arī brīvpusdienas skolās, atlaides skolas pulciņu apmeklēšanai.

"Lai arī piešķiramās privilēģijas varētu būtiski ietekmēt uzņēmēju atsaucība šim projektam, apakškomisija uzskata, ka uzņēmējiem šī varētu būt lieliska iespēja iegūt prestižu sabiedrības acīs, prezentējot sevi kā uzņēmumu, kurš atbalsta stipras un lielas ģimenes. Līdzīgi šāda projekta piemēri jau darbojas vairākās Eiropas valstīs, piemēram, Francijā, Itālijā un Spānijā," norādīja Parādnieks.

Demogrāfijas lietu apakškomisijas konceptuāli apstiprināja projekta idejisko nepieciešamību un vienojās par idejas virzīšanu tālākai izstrādei. Projektu varētu realizēt Dzimstības veicināšanas fonds, par kuru ideja tika prezentēta februāra sākumā Demogrāfijas apakškomisijā un arī Sadarbības padomē. Par atbildīgo nozīmēts Parādnieks, kurš jau rīt, 30.maijā, tiksies ar labklājības ministri Ilzi Viņķeli (V) un prezentēs pieņemto lēmumu, kā arī apspriedīs turpmāko projekta virzību.

LETA, Foto: Edijs Pālens/LETA