Runā Rīga
2012. gada 3. jūnijs, 01:04

Par populārāko vietu "Rīgas sporta nakts" programmā kļuvis kanāls un laukums pie Brīvības pieminekļa

Jauns.lv

Par populārāko vietu šā gada "Rīgas sporta nakts" programmā kļuva Rīgas kanāls un laukums pie Brīvības pieminekļa, informēja biedrībā "Par stipru Latviju".

Šogad sporta naktī tika iedibināta jauna tradīcija - augstskolas cīnījās par "Lattelecom" kausu airēšanā. Šī ceļojošā balva nonāca Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas studentu rokās. Savukārt pie Brīvības pieminekļa tika izvietots "Inline" hokeja laukums, kurā līdz pat vēlai naktij norisinājās skrituļhokeja cīņas. Blakus darbojās "Nike Riga Run" zona un plkst.23 startēja "Sportland" nakts skrējiens, kura maršrutā tika iekļauti visi Rīgas centra parki un Vecrīga.

Rīgas kanāla daļā tika izveidota arī raftinga un airēšanas zona, bet lielāko atsaucību guva "O’Neil Veikborda" sacensības. Īpaši sacensībām tika izbūvēta speciāla trošu sistēma un kanālā izveidotas rampas, šķēršļi un skatītāji varēja priecāties par šovu, ko citreiz Rīgas centrā baudīt nav iespējams.

Savukārt Vērmanes dārzā bērni varēja spēlēt volejbolu, futbolu, basketbolu un mini tenisu. Mazie varēja izmēģināt arī braukšanu ar Latvijas Automobiļu federācijas piedāvātajām sporta automašīnām. Uz parka estrādes savas spējas demonstrēja tie bērni, kuri savu brīvo laiku tagad ir saistījuši ar sporta aktivitātēm. Mākslas vingrotāji no Ķekavas piedāvāja krāšņu priekšnesumu, Kristaps Skudra priecēja ar velotriāla priekšnesumiem un bērni varēja baudīt šo dienu kopā ar saviem vecākiem sportiskā garā.

Esplanādē, neskatoties uz lielo lietu, sevi prezentēja Latvijas Regbija federācija, Latvijas Badmintona un Lakrosa federācijas un dažādi cīņas sporta veidi. Plaši tika pārstāvētas velosipēdu kompānijas, kas liecina par pieaugušo interesi savu brīvo laiku saistīt ar aktīvo atpūtu. Latvijas Bobsleja un skeletona federācija bija ieradusies pilnā sastāvā. Tāpat notika spēkavīru amatieru sacensības un svara bumbu celšanas paraugdemonstrējumi. Pirmo reizi Esplanādē spēkavīru vingrinājumā tika izmantots 12 tonnu smags pasažieru autobuss.

Savukārt Latvijas Sporta muzejs, Rīgas Motormuzejs un Biķernieku trase Esplanādē piedāvāja dažādas ekspozīcijas. Pirmo reizi parkā notika suņu skriešanas sacensības, kā arī dažādu grupu deju priekšnesumi. Līdz pat vēlai naktij ikviens interesents varēja iemēģināt roku spīdmintona spēlē, bet amerikāņu futbola spēli demonstrēja Rīgas "Mad Dogs" puiši.

Tikmēr viena no centrālajām vietām Kronvalda parkā bija ierādīta Latvijas skolu ielu basketbolam.

Šī bija otrā sporta nakts Rīgā, un to rīkoja biedrība "Par Stipru Latviju" sadarbībā ar uzņēmumu "Lattelecom" un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu. Rīgas parkos un pilsētas kanālā sevi prezentēja un sportiskās aktivitātēs piedalīties aicināja daudzi sporta klubi un federācijas.

LETA