Mežaparka Zaļajā estrādē atdzimst teātra un mūzikas svētku tradīcijas
Mežaparku apmeklētājus priecēs arī pazīstamie operdziedātāji Jānis Apeinis un Inga Šļubovska.
Kultūra
2012. gada 26. jūlijs, 12:59

Mežaparka Zaļajā estrādē atdzimst teātra un mūzikas svētku tradīcijas

Jauns.lv

Mežaparka brīvdabas estrāde, saukta arī par Zaļo teātri, celta 1949. gadā, tā sauktā Staļina baroka ēras ziedu laikā. Tolaik Zaļā estrāde bijusi īpaši grezna,un tajā notikuši daudz dažādi kultūras un izklaides pasākumi.,

Diemžēl Zaļais teātris beidza pastāvēt pagājušā gadsimta 80.gados.

Tagad tam pienācis laiks atgūt zaudēto vietu Rīgas kultūras dzīvē. Estrāde, nezaudējot senāko šarmu, iemantojusi modernāku konstrukciju, un jau augusta sākumā aicina visus kultūras mīļotājus uz daudzveidīgu četru vakaru teātra un mūzikas programmu brīvā dabā.

2.augusta vakarā plkst. 19:00 uz Zaļās estrādes skatuves kāps  Nacionālās operas zvaigznes – Ilona Bagele, Inga Šļubovska un Jānis Apeinis.  Tā būs vienreizēja iespēja, vērojot saulrietu, baudīt pasaules klasiskās mūzikas pērles koncertprogrammā „Tikšanās zaļajā teātrī”. Džakomo Pučīni, Volfganga Amadeja Mocarta, Džoakino Rossini, Žorža Bizē un vēl daudzu citu pasaulslavenu komponistu skaņdarbi klausītājiem pavērs priekškaru uz valdzinājuma un brīnumu pārpilno operas pasauli.

3. augustā plkst. 19:00 Mežaparka Zaļajā teātrī skatītājus priecēs īsts karnevāls latviešu garā - Liepājas teātris uz Rīgu atvedis pavisam svaigu iestudējumu pēc Raiņa un Jēkaba Zvaigznītes joku stāstiem – „Malēnieši”. Cilvēki ar savdabīgu domāšanu un paradumiem bijuši vienmēr un visur. Uz viņiem arī paskatīsimies no malas un sapratīsim, cik daudz aktuālu tēmu ir joku stāstos, kas tapuši vairāk nekā 100 gadus atpakaļ. "Materiāls laika pārbaudījumu ir izturējis un tas arī šobrīd ir ļoti aktuāls, iezīmējot daudz asociāciju un līdzību ar mums pašiem," uzsver izrādes režisors  Juris Rijnieks.

Nacionālās operas solistu un kamerorķestra sniegumu izbaudīt varēs svētku trešajā vakarā – 4.augustā, koncerta sākums plkst. 18:00.  Čardašs, polka, valsis un citas – sirdij mīļas un aizkustinošas melodijas, kas emocionāli uzrunā jau daudzus gadsimtus. Šajā vakarā mūzikas mīļotāju priekam Mežaparka Zaļajā teātrī skanēs melodijas no Johana Štrausa operetes „Sikspārnis”, Imres Kalmana „Grāfiene Marica” un „Silva”, Franca Lehāra „Jautrā atraitne” un „Paganini” izpildīs Inga Šļubovska (soprāns), Evija Martinsone (soprāns), Viesturs Jansons (tenors), Juris Ādamsons (baritons) un pie diriģenta pults – Mārtiņš Ozoliņš.

5. augusta vakarā plkst. 18:00 teātra mīļiem uz Zaļā teātra skatuves  būs iespēja noskatīties latviešu klasiķa Rūdolfa Blaumaņa lugu „No saldenās pudeles”  Valmieras drāmas teātra izpildījumā. Darbs iestudēts, pirmkārt, kā joku luga – mīļi paironizējot par latviešu vājībām un raksturīgajām īpatnībām gan darbu darot, gan mīlot un dumpi taisot. Režisors Felikss Deičs.

Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Plašāka informācija www.rigasmezi.lv


Karlīna Timofejeva/Foto: Edijs Pālens/LETA