Deputāts mormonis Pierīgai sola mormoņu templi
Babītes novada deputāts Gatis Senkāns neslēpj, ka ir mormonis, un cer, ka pēc vairākiem gadiem arī viņa dzimtajā novadā parādīsies Pēdējo dienu svēto Jēzus Kristus draudzes dievnams.
Sabiedrība
2012. gada 31. jūlijs, 12:40

Deputāts mormonis Pierīgai sola mormoņu templi

Jauns.lv

Babītes novada domes pozīcijā darbojas deputāts, kurš ir mūsu platuma grādiem visnotaļ eksotiskas baznīcas loceklis: Gatis Senkāns ir mormonis. Viņš teic, ka tas ir tikai laika jautājums, kad Pierīgā parādīsies mormoņu dievnams.

Valda stereotips, ka Latvijas Saeimas un pašvaldību deputāti ir vai nu tradicionālo konfesiju kristieši, ateisti vai dievturi. Tomēr tautas priekšstāvju korpusā var atrast arī visnotaļ mums eksotisku un neierastu ticību pārstāvjus. Tā, piemēram, Babītes novada domē darbojas 36 gadus vecais deputāts, jurists Gatis Senkāns. Partija, no kuras viņš ievēlēts - „Jaunlatvija” -,  jau likvidējusies, ko nevar teikt par viņa baznīcu – Pēdējo dienu svēto Jēzus Kristus draudzi jeb mormoņiem.

Pašlaik Latvijā ir četras mormoņu draudzes, kuru locekļu skaits nepārsniedz tūkstoti, un trīs dievnami. Senkāns neizslēdz varbūtību, ka pēc pieciem vai desmit gadiem arī Babītē sliesies mormoņu baznīca. Par to, kā Senkānā sadzīvo politiķis un mormonis, raksta „Rīgas Apriņķa Avīze”.

Senkāns noraida apgalvojumu, ka viņš kā mormoņu draudzes aktīvists varētu sekmēt mormoņu draudzes izveidi Babītes novadā. „Pagaidām neplānojam celt jaunu draudzes namu Babītē. Lai gan esošajās draudzēs cilvēku skaits aug, izaugsme šajā reģionā nav tik strauja. Lai domātu par jaunas baznīcas „šūniņas” veidošanu, ir jābūt vidēji četrdesmit līdz simt cilvēkiem, kuri būtu gatavi apmeklēt dievkalpojumu katru svētdienu. Ar laiku situācija varētu mainīties, bet tas nav tuvāko gadu jautājums. Pierīgas iedzīvotāji apmeklē Rīgas baznīcas. Mana ģimene, piemēram, brauc no Babītes uz Imantu. Tas nav tik neiespējami,” „Rīgas Apriņķa Avīzei” teica Senkāns.

Viņš gan piebilst, ka neizslēdz iespēju, ka pēc pieciem vai desmit gadiem mormoņu draudze Babītē varētu izveidoties, „jo baznīcas apmeklētāju skaitam ir tendence palielināties visā Latvijā, likumsakarīgi – arī šajā un citos Pierīgas novados”.

Kasjauns.lv/Foto: ekrānšāviņš no draugiem.lv