Starkovs uz izlasi pirmo reizi izsauc aizsargu Vitāliju Maksimenko
Ikdienā 22 gadus vecais aizsargs Vitālijs Maksimenko spēlē
2012. gada 13. augusts, 16:13

Starkovs uz izlasi pirmo reizi izsauc aizsargu Vitāliju Maksimenko

Jauns.lv

Uz Latvijas futbola izlasi, kas gatavojas pārbaudes spēlei pret Melnkalni, pirmo reizi izsaukts aizsargs Vitālijs Maksimenko, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Ikdienā 22 gadus vecais aizsargs spēlē "Skonto" komandā. Iepriekš viņš bija regulārs Latvijas U-21 izlases spēlētājs.

Interesanti, ka 2009.gadā Maksimenko tika izīrēts pazīstamajam Krievijas klubam Maskavas CSKA, kur spēlēja komandas dublieru rindās.

Tāpat uz izlasi izsaukts "Skonto" pussargs Alans Sineļņikovs, kurš valstsvienībā līdz šim aizvadījis divas spēles.

Mēneša pirmajā dienā Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs nosauca pirmos 20 spēlētājus, kuri izsaukti uz trešdien paredzēto pārbaudes cīņu izbraukumā pret Melnkalni.

Pašlaik komandas rīcībā ir trīs vārtsargi, astoņi aizsargi, septiņi pussargi un četri uzbrucēji.

Bez spēļu pieredzes valstsvienībā no izsauktajiem spēlētājiem ir vienīgi "Skonto" kluba vārtsargs Germans Māliņš un tagad arī Maksimenko.

Pārbaudes spēle starp Melnkalnes un Latvijas nacionālajām izlasēm notiks trešdien plkst.21.30 pēc Latvijas laika.

Latvijas izlase iepriekš ar Melnkalnes komandu, kas pēc atdalīšanās no Serbijas kā neatkarīga valstsvienība pirmo oficiālo spēli aizvadīja 2008.gadā, oficiālos mačos nav tikusies.

Šī būs Latvijas izlases pēdējā pārbaudes spēle pirms 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas cikla sākuma.

Latvijas izlase 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā spēkosies vienā apakšgrupā ar Grieķiju, Lihtenšteinu, Lietuvu, Slovākiju, kā arī Bosniju un Hercegovinu. Pirmajā spēlē Latvija 7.septembrī savā laukumā uzņems Grieķiju, ar kuru jau spēkojusies arī iepriekšējos divos kvalifikācijas ciklos.

Latvijas futbola izlases kandidātu saraksts pārbaudes spēlei pret Melnkalni.

vārtsargi - Andris Vaņins ("Sion", Šveice), Pāvels Doroševs ("Liepājas metalurgs"), Germans Māliņš ("Skonto");

aizsargi - Igors Savčenkovs, Ritvars Rugins, Vitālijs Maksimenko (visi - "Skonto"), Vitālijs Smirnovs ("Ventspils), Oskars Kļava, Ritus Krjauklis (abi - "Liepājas metalurgs"), Kaspars Gorkšs ("Reading", Anglija), Deniss Ivanovs ("Baku", Azerbaidžāna);

pussargi - Aleksandrs Fertovs, Alans Sineļņikovs (abi - "Skonto"), Oļegs Laizāns (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija), Artūrs Zjuzins, Aleksejs Višņakovs (abi - Kaļiņingradas "Baltika", Krievija), Aleksandrs Cauņa (Maskavas CSKA, Krievija), Ivans Lukjanovs (bez kluba);

uzbrucēji - Artjoms Rudņevs (Hamburgas SV, Vācija), Māris Verpakovskis ("Baku"), Edgars Gauračs (Maskavas "Torpedo", Krievija), Vladimirs Kamešs ("Liepājas metalurgs").


LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA, Edijs Pālens/LETA