Kultūra
2012. gada 3. septembrī, 19:48

Par Kultūrkapitāla fonda padomes priekšsēdētāju ievēlēta Anda Beitāne

Jauns.lv

Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) padome no sava vidus par jauno padomes priekšsēdētāju ievēlējusi Tradicionālās kultūras nozares ekspertu komisijas vadītāju Andu Beitāni, bet par padomes priekšsēdētājas vietnieci - Mūzikas un dejas mākslas nozares ekspertu komisijas priekšsēdētāju Solvitu Sējāni, informēja VKKF pārstāve Jana Vērdiņa.

Par Kultūrkapitāla fonda padomes priekšsēdētāju ie...

Jau ziņots, ka valdība aizvadītajā nedēļā apstiprināja jaunu VKKF padomes sastāvu, jo lielākajai daļai cilvēku no līdzšinējā padomes sastāva bija beidzies likumā noteiktais pilnvaru termiņš.

VKKF sastāvā saskaņā ar fonda likumu ir kultūras ministrs, Finanšu ministrijas, Nacionālās kultūras padomes, Radošo savienību padomes, Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji un katras nozaru ekspertu komisijas priekšsēdētājs.

Fonda padomes pilnvaru laiks ir divi gadi. Fonda padomes locekļi VKKF padomē drīkst darboties ne ilgāk kā vienu pilnvaru laiku pēc kārtas. Padome lemj par VKKF darbības stratēģiju, nosaka gada prioritātes kultūras projektu jomā, izsludina un organizē projektu konkursus, kā arī sadala fonda līdzekļus kultūras projektu īstenošanai.

Padomē turpinās darboties kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK), Mūzikas un dejas mākslas nozares ekspertu komisijas priekšsēdētāja Solvita Sējāne un Finanšu ministrijas Budžeta departamenta direktore Ilonda Stepanova.

Darbam padomē apstiprināti vairāku ekspertu komisijas priekšsēdētāji - Dizaina un arhitektūras nozares ekspertu komisijas priekšsēdētāja Māra Ābele, Tradicionālās kultūras nozares ekspertu komisijas priekšsēdētāja Anda Beitāne, Kultūras mantojuma nozares ekspertu komisijas priekšsēdētājs Ēriks Cērpiņš, Teātra mākslas nozares ekspertu komisijas priekšsēdētāja Agnese Hermane un Literatūras nozares ekspertu komisijas priekšsēdētāja Gundega Repše.

Padomē apstiprināta arī Filmu mākslas nozares ekspertu komisijas priekšsēdētāja Roze Stiebra, Vizuālās mākslas nozares ekspertu komisijas priekšsēdētājs Armands Zelčs, kā arī deleģētie pārstāvji - Nacionālās kultūras padomes loceklis Dāvis Sīmanis, Latvijas Radošo savienību padomes valdes priekšsēdētāja Ieva Struka un Latvijas Pašvaldību savienības padomniece finanšu un ekonomikas jautājumos Lāsma Ūbele.