Jūrmalā SPA hotelī, ēdot zivi, saindējas 42 zviedru mediķi
Zviedru prese raksta par šokējoši gadījumu – Jūrmalas viesnīcā pēc vakariņām masveidā vairāki zviedru ārsti ģībuši, vēmuši, cīnījās ar sliktu dūšu.
Sabiedrība
2012. gada 27. septembrī, 09:56

Jūrmalā SPA hotelī, ēdot zivi, saindējas 42 zviedru mediķi

Jauns.lv

42 zviedru ārsti pagājušās nedēļas nogalē, ēdot sviesta zivi, saindējušies glaunajā Jomas ielas viesnīcā „Jūrmala Spa Hotel”. Sākumā viņiem palīdzību sniedza kolēģi, kuri atteicās no zivs, bet pēc tam mūsu ātrās palīdzības mediķi.

Jūrmalā SPA hotelī, ēdot zivi, saindējas 42 zviedr...

Zviedrijā dzīvojošā latviešu žurnāliste Sandra Veinberga savā blogā raksta, ka šonedēļ zviedru preses uzmanības ir četrzvaigznīšu viesnīca „Jūrmala Spa Hotel”, kura restorānā ar ēdienu saindējušies 42 zviedru medicīnas darbiniekus, kas pagājušā sestdienā Latvijā atradās komandas saliedēšanas ceļojumā un konferencē.

Pasākumā piedalījās kopumā 107 zviedru rentgena ārsti un citi medicīnas darbinieki no vadošā ziemeļvalstu privātā medicīnas aprūpes uzņēmuma „Alers”.

Restorāns piedāvājis divus vakariņu ēdienus – vistu un zivi. 42 cilvēki izvēlējās sviesta zivi un to sāka nožēlot jau ceļā no restorāna uz numuriņiem. Viņiem pēkšņi kļuva slikti, sākās vemšana, ģībšana un citi saindēšanās simptomi, raksta Veinberga.

Saindējušies mediķi nekavējoši vērsās pie saviem kolēģiem, lai viņi sniegtu pirmo medicīnisko palīdzību. Viesnīca atgādinājusi akūto ātrās palīdzības uzņemšanu, raksta zviedru prese.

„Tas viss varēja būt dzīvībai bīstami, ja kāds būtu pats spējis tikt uz savu istabu. Mums palaimējās, ka bijām daudzi kopā un palīdzējām viens otram. Tie, kas mēģināja tikt uz savām istabām, pa ceļam noģība,” avīzei „Aftonbladet” stāstījis „Alers” apgabala priekšnieks Larss Ahlanders.

Drīz vien esot ieradusies ātrā medicīniskā palīdzība un saindējušies ārsti pieslēgti pie intravenozās injekcijas sistēmām  un lielākā daļa aizvesti novērošanai uz klīniku Rīgā. Nākošajā dienā visi izrakstīti no slimnīcas un varējuši  kopā ar pārējiem, kas sestdien vakariņās ēduši vistas ēdienu, laimīgi ar lidmašīnu atgriezties mājās.

„Jūrmala Spa Hotel” pārdošanas un mārketinga nodaļas vadītāja Kristīne Štāla Kasjauns.lv atzina, ka sestdien tik tiešām viesnīcā saindējās vairāki desmiti zviedru mediķu. Tagad zivs, ar kuru saindējušies zviedri, aizsūtīta uz ekspertīzi, kura ilgs 15 dienas un tikai pēc tam viesnīca varēs dot oficiālu komentāru par notikušo.

Jāpiebilst, ka saindējušies ir tikai šī konkrētā zviedru mediķu grupa. Pārējie „Jūrmala Spa Hotel” viesi no tā izvairījušies, jo liktenīgā sviesta zivs bija zviedru grupas specpasūtījums un tā tika piegādāta un pasniegta tikai un vienīgi zviedru dakteriem.


Kasjauns.lv/Foto: ekrānšāviņš no aftonbladet.se