Sūdzas par suņiem, kuri pārāk skaļi kasās. Šauj uz dīķu zivju uzlasītājiem
Ogrē suņiem kasīties ir bīstami, jo četrkājainā drauga saimnieka kaimiņš var piezvanīt vietējai policijai un pasūdzēties, ka sābra suņuks kasās pārāk skaļi un viņam traucē naktsmieru. Nepatikšanas bez gala...
112
2012. gada 29. septembrī, 06:44

Sūdzas par suņiem, kuri pārāk skaļi kasās. Šauj uz dīķu zivju uzlasītājiem

Jauns.lv

Dedzina Krāslavas slimnīcas rentgena kabinetu un draud uzspridzināt slimnīcas uzņemšanas nodaļu. Cēsīs kārtības sargiem jādzied šūpuļdziesmas. Kasjauns.lv piedāvā nedēļas dīvainību TOP 5.

Sūdzas par suņiem, kuri pārāk skaļi kasās. Šauj uz...

Ogres policijai sūdzas par suņiem, kas kasās

Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieks Uģis Ulmanis portālam ogrenet.lv pastāstījis par kādu konfliktu, kas ilgst jau pāris gadu un pamatīgi satracinājis municipāļus. Policistiem pat nākas saņemt sūdzības no iedzīvotājiem, kuri apgalvo, ka nakts laikā nevarot gulēt, jo kaimiņu suns pārāk skaļi kasās.

Jau divus gadus ne pašvaldības policijai, ne sociālajiem darbiniekiem nav iespējams atrisināt konfliktu, kurš izveidojies starp divām kādā Ausekļa prospekta daudzdzīvokļu namā dzīvojošām ģimenēm. Apakšējā stāva iemītnieki asi reaģē uz jebkuru no šī dzīvokļa nākušu viņu ausīm netīkamu skaņu. Atliek tikai četrus gadus vecajam bērnam pārskriet pāri istabai, kā apakšējā stāvā dzīvojošie kaimiņi sauc policiju.

Ierodoties norādītajā adresē, kārtības sargi, tā arī nespēj saprast iemeslu, kāpēc viņi aicināti, jo nekādi pārkāpumi netiek konstatēti. Ja izdotos pierādīt, ka nekāda trokšņa nav bijis, tad administratīvo pārkāpumu protokolu varētu sastādīt personām, kuras nepamatoti izsaukušas policiju, norāda Ulmanis.

Konfliktējošo pušu pārstāvji regulāri viens par otru raksta sūdzības, kas tiek izskatītas administratīvajā komisijā. Pēdējoreiz šāda izskatīšana notikusi pagājušā mēnesī. Lieta tika izbeigta, jo tajā nebija pārkāpuma satura.

Abas savstarpēji naidīgās ģimenes tikušās arī klātienē administratīvajā komisijā, taču bez rezultātiem. „Izveidojusies situācija, kurā nav iespējams atrast kompromisu un samierināt abas puses. Diemžēl policijas darbinieki nebūs tie, kas šo konfliktu atrisinās Vienīgā iespēja neapmierinātajiem kaimiņiem ir mainīt dzīvesvietu,” norāda pašvaldības policijas priekšnieks.

„Bēdīgi, ka šādu gadījumu pēdējā laikā kļūst aizvien vairāk,” atzīst Ulmanis. Iesniegumos tiek pausta nepatika gan pret kaimiņiem, kuri nakts laikā pārāk skaļi norauj tualetē ūdeni, gan par suņiem, kuri kasās un neļauj gulēt.

Trillera cienīga dzīšanās pakaļ dīķa zivju uzlasītājiem

Trešdien detektīvseriāla cienīgi notikumi risinājušies pie zivju dīķiem Cēsu pusē – dīķu saimnieks, lai aizsargātu savu īpašumu, licis lietā medību bisi un nav žēlojis arī personīgo automašīnu, raksta Valkas laikraksts „Ziemeļlatvija”.

Notikumi risinājušies trešdien ap pulksten 9.00 no rīta, kad dīķu saimnieks pamanījis, ka vairākas personas kanālā, kas savieno viņam piederošos dīķus, uzlasa un maisos krāmē zivis. Pamanot saimnieku, zagļi iekāpa auto un mētās bēgt.

Lai aizturētu zivju zagļus, vīrietis ar sev piederošo medību bisi trīs reizes izšāvis viņu automašīnas virzienā.

Zagļi tomēr nav apstājušies, un dīķu saimnieks sekojis viņu automašīnai „VW Golf” ar savu „Mitsubishi L 200” spēkratu. Zagļus vīrietim izdevies panākt Cēsīs, Lenču ielā, kur viņš ar automašīnu aizšķērsojis viņiem ceļu. Negadījumā bojātas abas automašīnas.

Policija aizturējusi divus vīriešus - 1970. un 1969. gadā dzimušus Cēsu iedzīvotājus. Noskaidrotas vēl divas pārbaudāmās personas - 1974. gadā dzimis Drabešu pagasta iedzīvotājs un 1992. gadā dzimis Liepas iedzīvotājs. Medību bise, ar kuru saimnieks aizsargājis sev piederošo īpašumu, izņemta. Uzsākts kriminālprocess.

Draud uzspridzināt Krāslavas slimnīcu

Policija aizturējusi pirmdien aizturējusi vīrieti, kurš jau divas reizes pielaidis uguni Krāslavas slimnīcai, bet nu piedraudējis arī uzspridzināt slimnīcas uzņemšanas nodaļu.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, 24. septembrī ap pulksten 15.00 policijā tika saņemta informācija no kāda vīrieša, kurš paziņoja, ka Krāslavas slimnīcā ievietots spridzeklis. Telpu pārbaudes rezultātā spridzeklis netika atrasts. Par spridzināšanas draudiem policija sāka kriminālprocesu.

Operatīvo meklēšanas pasākumu rezultātā jau pēc neilga laika Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja un Krāslavas iecirkņa policijas darbinieki sadarbībā ar kolēģiem no Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes noskaidroja un aizturēja aizdomās turamo personu, kādu 1965. gadā dzimušu vīrieti, kurš esot gan Daugavpils, gan arī Krāslavas iedzīvotājs. Aizturētais iepriekš policijas redzeslokā nebija nonācis.

Turpinot izmeklēšanu, policija noskaidroja aizturētā saistību ar aizvadītas nedēļas gadījumiem, kad 18. septembrī un 21. septembrī tika reģistrēti divi mēģinājumi aizdedzināt Krāslavas slimnīcas rentgena kabineta telpas.

Pirmo reizi vīrietis mēģinājis aizdedzināt rentgena kabinetu agrā 18. septembra rītā. Šim nolūkam viņš ar akmeni izsitis kabinetam logu un iemetis tajā dīzeļdegvielas un benzīna degmaisījumu. Pateicoties operatīvai ugunsdzēsēju darbībai, ugunsgrēku ātri izdevies nodzēst, un jau nākamajā dienā sākta kabineta atjaunošana. Līdzīgu noziegumu vīrietis pastrādājis arī 21. septembra rītā, kad izsitis kabinetam citu logu un iemetis tajā degmaisījumu. Arī toreiz ugunsdzēsēji strādājuši profesionāli.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka vīrietis ir pastrādājis arī vēl kādu analoģiska rakstura noziegumu šā gada 25.augustā, kad paziņojis policijai par to, ka pie kādas kafejnīcas Krāslavā ir novietota sprāgstviela. Arī toreiz pēc telpu pārbaudes sprādzienbīstami priekšmeti netika atrasti.

Policija turpina izmeklēšanu kriminālprocesā, kas sākts pēc Krimināllikuma panta par apzināti nepatiesu paziņojumu par sprāgstošas vielas ievietošanu iestādē vai novietošanu iestādes ārpusē un par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka aizturētajam bijuši personīgā rakstura motīvi minēto noziegumu pastrādāšanai. Tāpat izmeklētājiem radušās pamatotas aizdomas par to, ka aizturētajam vīrietim ir psihiska rakstura traucējumi, tādēļ viņš ievietots ārstniecības iestādē veselības stāvokļa novērtēšanai.

Policisti piestrādā par auklītēm

Pagājušajā nedēļā Cēsu pašvaldības policistiem bija jācīnās ne tikai ar huligāniem, dzērājiem un kaušļiem, bet arī jādzied šūpļadziesmas. Kādā vakarā ap pulksten 22.00 atskanēja satraukuma pilns zvans pašvaldības policijas iecirknī, raksta pašvaldības portāls cesis.lv. Kārtības sargiem zvanīja kāda māmiņa no Rīgas. Viņa, saproties, ierauta lielpilsētas trauksmainās dzīves virpulī, ka ne ārā tikt. Lai nu policisti izbrauc uz adresi un pārbauda, vai viņas bērns ir mājās un vai mājas darbi izpildīti. Kārtības sargi pieklājīgi painteresējās, ko bērnam pagatavot vakariņās un kādu daiļdarbu palasīt priekšā pirms iemigšanas, un devās uz norādīto adresi. Bērns bija mājās un nolikuši viņu gulēt policisti devās tālāk patruļa pa naksnīgajām Cēsīm.

Zviedru dakteri masveidā saindējas ar sviesta zivi

Pagājušās nedēļas beigās Jomas ielas viesnīcā „Hotel Jūrmala SPA” restorānā ar pasniegto sviesta zivi saindējās grupa zviedru dakteru no vadošā ziemeļvalstu privātā medicīnas aprūpes uzņēmuma „Alers”, kuri Latvijā bija ieradušies uz konferenci un komandas saliedēšanas ceļojumā. Sākumā viņiem palīdzību sniedza kolēģi, kuri sestdienas vakariņās atteicās no zivs, bet pēc tam mūsu ātrās palīdzības mediķi.

Jūrmalas viesnīcā pēc vakariņām masveidā vairāki zviedru ārsti ģībuši, vēmuši un cīnījās ar sliktu dūšu. Pasākumā piedalījās kopumā 107 zviedru rentgena ārsti un citi medicīnas darbinieki. Restorāns piedāvājis divus vakariņu ēdienus – vistu un zivi. 42 cilvēki izvēlējās sviesta zivi un to sāka nožēlot jau ceļā no restorāna uz numuriņiem. Viņiem pēkšņi kļuva slikti, sākās vemšana, ģībšana un citi saindēšanās simptomi, raksta Zviedrijā dzīvojošā latviešu žurnāliste Sandra Veinberga.

Saindējušies mediķi nekavējoši vērsās pie saviem kolēģiem, lai viņi sniegtu pirmo medicīnisko palīdzību. Viesnīca atgādinājusi akūto ātrās palīdzības uzņemšanu, raksta zviedru prese. „Tas viss varēja būt dzīvībai bīstami, ja kāds būtu pats spējis tikt uz savu istabu. Mums palaimējās, ka bijām daudzi kopā un palīdzējām viens otram. Tie, kas mēģināja tikt uz savām istabām, pa ceļam noģība,” zviedru avīzei „Aftonbladet” stāstījis „Alers” apgabala priekšnieks Larss Ahlanders.

Drīz vien esot ieradusies ātrā medicīniskā palīdzība un saindējušies ārsti pieslēgti pie intravenozās injekcijas sistēmām  un lielākā daļa aizvesti novērošanai uz klīniku Rīgā. Nākošajā dienā visi izrakstīti no slimnīcas un varējuši kopā ar pārējiem, kas sestdien vakariņās ēduši vistas ēdienu, laimīgi ar lidmašīnu atgriezties mājās.

Jāpiebilst, ka saindējušies ir tikai šī konkrētā zviedru mediķu grupa. Pārējie „Jūrmala Spa Hotel” viesi no tā izvairījušies, jo liktenīgā sviesta zivs bija zviedru grupas specpasūtījums un tā tika piegādāta un pasniegta tikai un vienīgi zviedru dakteriem.

„Hotel Jūrmala SPA” vadība gan sakās, ka saindēšanās simptomi bija tikai 16 zviedru ārstiem, nevis 42 dakteriem, kā to raksta zviedru prese. Pēc preses saceltās ažiotāžas viesnīcas vadība atzina, ka viesi saindējās ar viņu restorānā pasniegto zivi un ātri vien visai sabiedrībai paziņoja, ka „Hotel Jūrmala SPA” restorānā vairs nebūs pasūtināma sviesta zivs un vispār tai turpmāk aizliegts rādīties tuvākajā viesnīcas apkārtnē.


Elmārs Barkāns/Foto: Bulls Press