Kultūra
2012. gada 22. novembrī, 12:01

Pirmizrādi piedzīvos Skalbes pasakas "Kaķīša dzirnavas" iestudējums

Jauns.lv

Nākamnedēļ, 2.decembrī, kinoteātra "Splendid Palace" Jaunajā zālē pirmizrādi piedzīvos Kārļa Skalbes literārās pasakas "Kaķīša dzirnavas" iestudējums.

Pirmizrādi piedzīvos Skalbes pasakas "Kaķīša dzirn...

Izrādi "Kaķīša dzirnavas" iestudē režisore Arnita Jaunzeme, kura nupat kā beigusi Latvijas Kultūras akadēmijas režisoru maģistra kursu. Jauno izrādi skatītājiem piedāvās biedrība "Teātris-in", aģentūru LETA informēja producente Inga Matisāne.

Jauniestudējumā, kas top sadarbībā ar dramaturģi Gunitu Grošu, tiek saglabāts Skalbes pasakas poētiskums un latviskais gars, taču šodienas skatītāju, iespējams, vairāk saistīs izrādes labā humora un ironijas deva, kas caurvīs izrādes abus cēlienus.

Izrādē galveno lomu - Kaķīti - atveidos aktieris Rūdolfs Plēpis, savukārt pārējās lomās piedalīsies Aivars Siliņš, Romāns Bargais, Zigurds Neimanis vai Imants Vekmanis, Elizabete Nīmane, Zane Aļļēna, Imants Pakalnietis, Romāns Bargais un Elizabete Nīmane.

Izrādes mūzikas autors ir Silvestrs Zemgals.

Biedrība "Teātris-in", kas kopš 2005.gada darbojās SIA "Neatkarīgais teātris "Kabata"" telpās, šajā sezonā jaunai izrādei izvēlējusies citas telpas - askētisku un lakonisku pagraba velvju zāli kinoteātrī "Splendid Palace".

"Teātris-in" veido izrādes bērniem un jauniešiem, atgādinot, cik daudz labu un svētīgu grāmatu joprojām ir atstātas mantojumā un gaida savu lasītāju. Teātra izrādes, kas apzināti veidotas pēc klasiskā teātra principiem, pateicoties jaunajiem režisoriem, aktieriem un māksliniekiem, ir laikmetīgas un intriģējošas.