Cilvēkus muļķo, ķēdes vēstulēs solot decembrī milzīgus naudas plūdus
Asprāši izgudrojuši, ka šī gada decembris esot unikāls mēnesis, kāds esot tikai reizi 824 gados un piedāvā vienkāršu recepti, kā gada nogalē tikt pie milzīgas naudas.
Sabiedrība
2012. gada 28. novembrī, 04:45

Cilvēkus muļķo, ķēdes vēstulēs solot decembrī milzīgus naudas plūdus

Jauns.lv

Tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju šajās dienās saņēmuši ķēdes vēstules, kuros teikts, ka šī gada decembris ir unikāls pasaules vēsturē- tāds atkārtojas tikai reizi 824 gados un tāpēc, pārsūtot šo vēstījumu saviem draugiem un ienaidniekiem, sev var pieburt īstus naudas plūdus.

Cilvēkus muļķo, ķēdes vēstulēs solot decembrī milz...

„2012. gada decembrī ir piecas sestdienas, piecas svētdienas un piecas pirmdienas. Tāda sakritība notiek tikai reizi 824 gados! Ķīnieši šādu sakritību sauc par Naudas Somu!!! Nosūti šo vēstuli visiem draugiem un arī ienaidniekiem, ja tādi ir... Leģenda vēsta, ka tuvāko četru dienu laikā pār Tevi gāzīsies naudas plūdi! Bet pēc Fen Šui, ja nenosūtīsi, nauda nenāks! Es nosūtu šo vēstuli ar vislabākajiem novēlējumiem,” sociālajā tīklā draugiem.lv šādu vēstuli saņēmuši tūkstošiem cilvēku.

Cerot uz lielo naudu, cilvēki šādas vēstules nadzīgi pārsūta viens otram. Tomēr jāteic, ka tajā minētais par unikālo kalendāra kombināciju ir absolūtas muļķības. Šāda nedēļas dienu sakritība kalendārā atkārtojas ik pēc 11 gadiem un tas attiecas uz visiem tā dēvētajiem garajiem mēnešiem, tas ir mēnešiem, kuros ir 31 diena.

Interesanti, ka šāda satura ķēdes vēstules 2010. gadā tika izsūtītas pat divas reizes – augustā un oktobrī, jo pirms diviem gadiem tieši šajos mēnešos iekrita piecas pirmdienas, sestdienas un svētdienas. Tiesa gan toreiz tika apgalvots, ka šāda kalendāra kombinācija atkārtojas nevis reizi 824, bet gan reizi 823 gados.

Lūk, viens no veiksmes īsziņas teksts, kuru pirms diviem gadiem bija spiesti izlasīt simtiem mobilā tālruņa lietotāji: „Interesants fakts par 2010. gada oktobra mēnesi. Šis mēnesis ir neparasts, tam ir 5 piektdienas, 5 sestdienas un 5 svētdienas. Tāds mēnesis atkārtojas reizi 823 gados. Tāds mēnesis skaitās naudīgs. Pārsūti šo sms 8 labiem cilvēkiem, pēc 4 dienām saņemsi daudz naudas. Šis ir pēc fenšui mācības. Ja nepārsūtīsi – palaidīsi garām veiksmi.”

Latvijas Universitātes Astronomijas institūta pētnieks un ilggadējais latviešu kalendāru sastādītājs Ilgonis Vilks Kasjauns.lv skaidroja: „Nesaprotu, no kurienes šādas muļķības ir ņemtas. Katrs mēnesis reizi piecos, sešos gados sākas piektdienā un tas nozīmē, ka tad arī šajā mēnesī ir piecas piektdienas, sestdienas un svētdienas. Šo ciklu vienīgi var paildzināt garais gads.”

Elmārs Barkāns/Foto: Shutterstock, Lita Krone/LETA