Tā Rīga izklaidējās, gaidot pasaules galu. FOTO
Skandalozais mūziķis Sandis Kiops atviegloti nopūtās, ka pasaules gals tā arī nav pienācis, un izdzīvošanu svinēja, nododoties ēverģēlībām uz tramvaja sliedēm.
Sabiedrība
2012. gada 22. decembris, 16:42

Tā Rīga izklaidējās, gaidot pasaules galu. FOTO

Jauns.lv

21. decembra vakarā, izsludinātā pasaules gala datumā, Kasjauns.lv apmeklēja izklaides vietas Vecrīgā, kur pastardienas neatnākšanu ļaudis atzīmēja visjautrāk.

Jau ap desmitiem vakarā Maskavas ielā esošajā restorānā „Kitchen” braši iesoļoja skandalozais grupas „Titāniks” solists Sandis Kiops, kuram tovakar šai vietā bija paredzēts uzstāties privātā ballītē. Pirms pošanās koncertam Kiops iznāca uz ielas, un cēlā vientulībā ļāvās vairākām dullībām, kas bija kā prieka rituāls par nenotikušo pasaules galu. Garāmgājējiem Sandis Kiops sarīkoja īstu šovu, jāteniski uzmeties uz kāpņu margām un nošļūkdams pa tām lejā. Pēc tam viņš uzlēca uz ceļazīmes un pat nogūlās uz tramvaja sliedēm, ar izplestām rokām sniegā zīmējot „eņģeļus”. Visbeidzot mūziķis turpat uz ielas veica pumpēšanos, un tikai tad atgriezās restorānā, lai postos kāpšanai uz skatuves.

Tikām Vecrīgā vēl stundu pirms pusnakts ielas bija pavisam tukšas, un radās iespaids, ka Līvu laukumā, kur allaž brīvdienu vakaros mudžēt mudž ļaužu, ir patiesi iestājusies pastardiena. Arī klubā „Dstyle” dejotāju burzmas nebija. Tur romantiskā divvientulībā, omulīgi dūdodami, pusnakti gaidīja vien divi pārīši.

Daudz lustīgāka atmosfēra valdīja klubā „Mad House”, kur apmeklētāji gan sūca kokteiļus pie bāra letes, gan jautrā draugu kompānijā sēdēja pie galdiņiem ar alus kausiem un atspirdzinošu dzērienu glāzēm rokās. Kamēr daži mīlnieki pašā pusnaktī sabučojās, sveikdami viens otru ar pastardienas nepienākšanu, citi jau pamazām sāka iekarot deju grīdu.

Īsteni lustīgas disko dejas bija vērojamas netālu esošajā klubā „Scandal”. Pikanti tērpto go-go dejotāju iedvesmoti, apmeklētāji virpuļoja un griezās dejās, ritmiski šūpojot gurnus.

Visvētraināk nakts no piektdienas uz sestdienu tika atzīmēta „Coyote Fly”, kur oficiāli tika svinēta pasaules gala nenotikšana. Ballētāji nepagurdami tukšoja degvīna, šampanieša un kokteiļu glāzes, un dzirksteļoja deju placī skatuves priekšā. Krietni iesilušas, meitenes pat nevairījās kaislīgi skūpstīties.

Svinētāju vidū bija arī šķēpmetēja Madara Palameika, kas klubiņā bija ieradusies taisnā ceļā no „Gada balvas sportā” pasniegšanas ceremonijas. Ar sportisti ballītē līksmoja viņas labākā draudzene, ar kuru Madara esot dzimusi vienā dienā, vienā slimnīcā un vēlāk mācījusies arī vienā skolā, tajā pašā klasē.


Kasjauns.lv/Foto: Edgars Kalmēns