Kamēr policija izmanto "gliemežu pastu", tuviniekiem skumjas aizdomas - pazudušais Ainārs jau ir miris
Ainārs pazuda 4.oktobra vakarā un tuviniekiem skumjas aizdomas par vīrieša likteni.
112
2016. gada 11. oktobris, 08:40

Kamēr policija izmanto "gliemežu pastu", tuviniekiem skumjas aizdomas - pazudušais Ainārs jau ir miris

Jauns.lv

Tuviniekiem ir aizdomas, ka kopš 4.oktobra pazudušais 31 gadu vecais Ainārs Jēgers vairs nav dzīvs, taču viss varēja izrādīties citādāk, ka policisti rīkotos uzreiz, vēstī LNT raidījums "Degpunktā".

Ainārs ilgstoši slimojis ar smagu kaiti, tāpēc brālim ir aizdomas, ka notikusi nelaime, proti, iespējams Ainārs saēdies pretsāpju zāles un izgājis no mājām, lai nomirtu... Klusībā tuvinieki, protams, cer, ka Ainārs ir dzīvs, taču reālākās iespējas viņu atrast dzīvu būtu bijušas tad, ja viņu atrastu tajā pašā dienā. Diemžēl policija rīkojās pasīvi, pat nolaidīgi, norāda raidījums. 

Aināra brālis policistiem uzsvēra, ka meklēšana jāsāk tūlīt pat, bet policisti tikai pēc diennakts izkustējušies un atbraukuši safotografēt dzīvokli, turklāt par brāļa telefona pārbaudīšanu, lai saprastu, kur tas pēdējo reizi bijis ieslēgts, tobrīd neesot bijusi pat runa. 

"Aizgāju pats uz Allažu ielu 2, uzrakstīju iesniegumu, ka brālis pazudis. Viņi to iesniegumu pieņēma, teica, ka sūtīs projām citam kantorim. Nākamajā dienā zvanīja un atnāca paskatīties brāļa dzīvokli," pastāstījis brālis, norādot - policijā teica, ka lietu sūta tālāk, taču sestdien Aināra brālim telefoniski policijā norādīja - lieta ir nosūtīta, bet kas ar to nodarbojas, neviens atbildēt nevarēja.

Vīrieša brālis internetā atradis kontaktus nodaļai, kas nodarbojas ar pazudušu cilvēku meklēšanu, kur viņam norādīja, ka lieta vēl nav atnākusi un to kanceleja pārsūta trīs dienu laikā. Uz iebildumu, ka iesniegums par Aināra pazušanu uzrakstīts jau otrdien, likumsargi atbildēja, ka pirms lietas nonākšanas nodaļā tiek veikta sākotnējā pārbaude, piemēram, apzvanot visas slimnīcas. 

Taču vēl pirmdien likumsargi gaidīja, kad kanceleja pārsūtīs lietu no vienas vietas Rīgā uz otru. Kamēr lieta karājas kaut kur gaisā, nekādas darbības Aināra meklēšanā netiek veiktas, pieļauj brālis. Viņš policistei arī vaicājis, vai, lai uzzinātu telefona signāla pēdējo atrašanās vietu, arī būs jāgaida desmit dienas, taču likumsargu pārstāve atbildēja noraidoši, sakot - ja operators ir LMT, tad paiet ilgāks laiks informācijas iegūšanai, nekā tad, ja operators ir "Bite". Tiesa gan, policiste norādīja, ka šīs informācijas sniegšana atkarīga no operatora, tāpēc likumsargiem ir jāgaida. 

Savukārt "Bites" pārstāvju stāstītais pilnībā atšķiras - izrādās, kompānijā ir politika, ka informācija par neatliekamiem gadījumiem - pazudušas personas vai, piemēram, bīstama noziedznieka meklēšanu - likumsargiem tiek sniegta nekavējoties. Pat nakts stundā, jo uzņēmumā atbildīgais darbinieks par naktī var atbildēt uz policijas zvanu un nekavējoties sniegt šo informāciju telefoniski. 

Aināra brālis ir sašutis, jo kopā ar draugiem bija organizējis brāļa meklēšanu, bet, nezinot pēdējo atrašanās vietu, neko neizdevās atrast.

"Trīs dienas paši meklējām, bet uz aklo arī nevaram zināt. Policija neiedeva nekādu iespēju..." - sacīja brālis, paužot sašutumu par policistu vilcināšanos. 

Jau vēstīts, ka Ainārs pazuda 4.oktobrī. Vīrietis plkst.20 izgājis no savas mājas un nav atgriezies. Ap to pašu laiku viņš esot sazvanījies ar draugu un ir zināms, ka vīrietis tobrīd bijis sliktā garastāvoklī.

Vīrietim līdzi bijis telefons "Samsung Galaxy", violetas krāsas maks, kājās zilas "Nike" botas. Bija ģērbies melnā jakā.

"Visi, kas redzējuši pazudušo jauno vīrieti vai kaut ko zina par viņa atrašanās vietu, aicināti zvanīt policijai pa tālruni 110 vai Bezvests.lv – 22084084," norādīja pazudušo cilvēku meklētāji, uzsverot, ka īpaša uzmanība būtu jāpievērš Čiekurkalna, Mežciema un Mežaparka iedzīvotājiem.

Kasjauns.lv/Foto: No privātā arhīva/Facebook