Prezidents izsaka līdzjūtību aktrises Veltas Līnes tuviniekiem un talanta cienītājiem
Valsts prezidents Andris Bērziņš uzskata, ka teātra mākslas cienītāju piemiņā paliks Veltas Līnes nezūdošā degsme uz savas dzīves lielāko aicinājumu - teātri
Sabiedrība
2012. gada 31. decembrī, 15:14

Prezidents izsaka līdzjūtību aktrises Veltas Līnes tuviniekiem un talanta cienītājiem

Jauns.lv

Valsts prezidents Andris Bērziņš paudis visdziļāko līdzjūtību izcilās aktrises Veltas Līnes tuviniekiem, Latvijas Nacionālā teātra saimei un visai Latvijas teātra sabiedrībai, viņu mūžībā aizvadot, pavēstīja Prezidenta preses dienestā.

Prezidents izsaka līdzjūtību aktrises Veltas Līnes...

"Mūsu atmiņās Velta Līne vienmēr paliks kā spilgtu raksturlomu tēlotāja. 60 gadu laikā uz skatuves viņa bija gan Katarīna un Ofēlija, spēlējot Šekspīra lugās, gan Anna Karēņina, gan Žanna d'Arka, gan arī Blaumaņa Indrānu māte. Velta Līne bija viena no izcilākajām Latvijas skatuves karalienēm. Līdz ar viņas aiziešanu mūžībā ir noslēdzies vesels teātra paaudzes laikmets," norāda prezidents.

Viņš uzsver, ka teātra mākslas cienītāju piemiņā paliks viņas nezūdošā degsme uz savas dzīves lielāko aicinājumu -  teātri. Aktrises spilgtais, radošais mūžs un izcilais lomu tēlojums Latvijas teātra vēsturē ir ierakstīts zelta burtiem.

Jau vēstīts, ka pirmdienas, 31.decembra, rītā 89 gadu vecumā mūžībā aizgājusi Latvijas Nacionālā teātra leģenda Velta Līne.

Viņa dzimusi 1923.gada 28.augustā Rīgā.

Dzīves gaitā aktrise saņēmusi visus nozīmīgākos Latvijas valsts apbalvojumus par savu darbu, ieskaitot Triju Zvaigžņu ordeni un "Spēlmaņu nakts" balvu par mūža ieguldījumu.

Gadu pēc mūža balvas saņemšanas Velta Līne 80 gadu vecumā saņēma "Spēlmaņu nakts" balvu kā gada labākā aktrise – par Fainas Raņevskas lomu Aleksandra Obrazcova "Divas sirdis" Indras Rogas režijā.