No amata atbrīvo Talsu domes priekšsēdētāju Miervaldi Krotovu; jaunu mēru ievēlēt neizdodas
Slēgtajā balsojumā par Talsu domes priekšsēdētāja Miervalža Krotova atbrīvošanu no amata nobalsojuši deviņi, pret - septiņi deputāti.
Novadu ziņas
2013. gada 31. janvāris, 21:03

No amata atbrīvo Talsu domes priekšsēdētāju Miervaldi Krotovu; jaunu mēru ievēlēt neizdodas

Jauns.lv

Ceturtdien Talsu novada domes sēdē no amata atbrīvots domes priekšsēdētājs Miervaldis Krotovs (ZZS).

Jauna Talsu novada domes priekšsēdētāja vēlēšanas noslēgušās bez rezultāta, līdz ar to pašvaldības darbu pagaidām vadīs domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Dedzis, informēja Talsu novada domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Priede.

Pēc līdzšinējā domes priekšsēdētāja Miervalža Krotova (ZZS) atbrīvošanas deputāti mēģināja ievēlēt jaunu pašvaldības vadītāju. Deputāte Juzefa Kļava šim amatam izvirzīja Inas Jurkevičas kandidatūru - abas deputātes pārstāv opozīciju un domē savulaik ievēlētas no Tautas partijas saraksta. Par Jurkevičas kandidatūru nobalsoja seši deputāti, bet 11 balsoja "pret".

Šodien vairs nav paredzēts izvirzīt citu kandidatūru domes priekšsēdētāja amatam, norādīja Priede, piebilstot, ka domē pārstāvēto partiju pārstāvjiem par šo jautājumu droši vien vēl būs diskusijas.

Jau ziņots, ka ceturtdien Talsu novada domes sēdē no amata atbrīvots domes priekšsēdētājs Krotovs. Slēgtajā balsojumā par Krotova atbrīvošanu no amata nobalsojuši deviņi, pret - septiņi deputāti, bet viena balsošanas zīme bijusi sabojāta un tādēļ nav pieskaitīta. Balsošanā piedalījies arī Krotovs.

Kā ziņots, mēra demisiju bija rosinājuši seši opozīcijas deputāti saistībā ar situāciju pašvaldības uzņēmumā "Stendes nami", aģentūru LETA iepriekš informēja Talsu novada domes opozīcijas deputāts, jaundibinātās reģionālās partijas "Talsu novada attīstībai" biedrs Aivars Lācarus.

Nenomaksāto elektrības rēķinu dēļ "Stendes namiem" draud atslēgt elektrību, kā rezultātā Stende var palikt bez ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem. Seši Talsu novada domes opozīcijas deputāti pieprasījuši Krotova demisiju, norādot, ka pašvaldības vadītājs par šo situāciju zinājis, bet nav atbilstoši rīkojies.

Kā iepriekš informēja "Stendes namu" valdes loceklis un Talsu novada domes deputāts Uldis Rozenbergs (ZZS), elektrības parāda summa ir vairāk nekā 2300 latu. Šī parāda nomaksai dots laiks līdz 5.februārim. "Mēs kopā ar pašvaldību strādājam, domājam, kā šo situāciju atrisināt," informēja Rozenbergs.

Kā skaidroja Rozenbergs, uzņēmuma ieņēmumi nesedz izdevumus: "Ieņēmumi veido 50% no izdevumu daļas, un parādi aug."


LETA/ Foto: Baiba Aprāne/ LETA