No „Lielās mūzikas balvas” saņēmēju loka atbīdīti popmūzikas pārstāvji. VIDEO
Gadu gaitā ir mainījies Lielās mūzikas balvas saņēmēju loks. Nu uz šo atzinību praktiski vairs nevar cerēt populārās mūzikas autori un izpildītāji.
Sabiedrība
2013. gada 21. februārī, 12:18

No „Lielās mūzikas balvas” saņēmēju loka atbīdīti popmūzikas pārstāvji. VIDEO

Jauns.lv

Populārās džeza un etno mūzikas autori un izpildītāji var justies apdalīti, jo gadu laikā viņi ir atbīdīti no Lielās mūzikas balvas saņēmēju pulka. Agrāk augstāko valsts atzinību mūzikas jomā ir saņēmusi arī Laima Vaikule, Arnis Mednis un etnomūzikas grupa „Iļģi”, taču tagad tas diez viņiem izdotos.

No „Lielās mūzikas balvas” saņēmēju loka atbīdīti ...

Lielās mūzikas balvas, kuru kā augstāko valsts atzinību mūzikā 1993. gadā nodibināja toreizējais kultūras ministrs Raimonds Pauls, piešķiršanas koncepcija gadu laikā ir krietni mainījusies. Atsevišķu žanru mūziķiem, kuri balvas pasniegšanas pirmajos gados bija laureātu vidū, patlaban uz spožo statueti cerību maz.

Ja agrāk šo balvu varēja saņemt arī populārās mūzikas izpildītāji un autori, tad tagad balva pārsvarā tiek piešķirta tikai akadēmiskās jeb nopietnās mūzikas pārstāvjiem. Arī pašas balvas pasniedzēji atzīst, ka mainoties Lielās mūzikas balvas žūrijām, svaru kausi ir nosliekušies par labu akadēmiskajai jeb klasiskajai mūzikai.

Lielās mūzikas balvas 2012. gada žūrijas priekšsēdētājs Orests Silabriedis LTV raidījumam „Panorāma” teic, ka šogad situācija jau varētu mainīties, jo žūrijas komisijas sastāvā sāks darboties Latvijas Mūzikas akadēmijas nodaļas vadītājs Indriķis Veitners, kurš, iespējams, panāks, ka balvas nominantu sarakstā tiks iekļauti arī neakadēmiskās mūzikas pārstāvji.

Lielās mūzikas balvas melnie caurumi (LTV „Panorāma”)

Lielā Mūzikas Balva 2012

Kasjauns.lv/Foto: Lita Krone/LETA