Kuldīgā atklāts piemineklis hercogam Jēkabam. VIDEO
Hercogam Jēkabam veltīts piemineklis – vides objekts „Teleport”.
Novadu ziņas
2013. gada 3. maijs, 19:51

Kuldīgā atklāts piemineklis hercogam Jēkabam. VIDEO

Jauns.lv

Kuldīgā dzimušais hercogs Jēkabs atgriezies savā dzimtajā pilsētā - tā tagad saka ne viens vien kuldīdznieks. Pilsētas gājēju ielā – Liepājas ielā atklāts vides objekts „Telpeport”, kurā hercogs no pagātnes ierodas tagadnē. Tā autori Gļebs Panteļejevs un Andris Veidemanis ir priecīgi, ka izdevies īstenot apjomīgo darbu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kuldīgā, Liepājas ielā pie Puķu tirdziņa, atklātais hercogam Jēkabam veltītais vides objekts simbolizē pāreju no vecās pilsētas daļas uz jauno. Hercoga Jēkaba tēls pozicionēts tā, lai, iznākot no portāla, viņš no vecpilsētas ienāktu jaunajā pilsētas daļā, vēsta Skrundas televīzija.

Objekts ir vairāk nekā divus metrus augsts. Tam ir divas puses, kas simboliski apzīmē atšķirīgus laika periodus. Priekšpuse, kas sastāv no slīpēta un lakota alumīnija lējuma, simbolizē 21. gadsimtu. Savukārt aizmugurējā un sānu daļa, kas ir domāta kā 17. gadsimts, ir veidota no rūsināta čuguna lējuma. Balstoties uz vēsturiskiem hercoga Jēkaba un viņa laikabiedru attēliem, objekta apģērbs un kopējais tēls izstrādāts maksimāli autentisks.

Vides objekts tapis par godu hercoga Jēkaba 400. dzimšanas dienai, kas bija pirms trim gadiem.

Video: Kuldīgā teleportējas hercogs Jēkabs (TV Skrunda)
Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video

Tēmas