Uz "Pestivals 2013" dīdžeju skatuves uzstāsies Ozols, Alex Gaudino un Tomcraft
Festivāla „Pestivals 2013” dīdžeju skatuvi satricinās kādu laiku uz lielajām skatuvēm neredzētais dīdžejs Ozols.
Kultūra
2013. gada 10. maijs, 06:02

Uz "Pestivals 2013" dīdžeju skatuves uzstāsies Ozols, Alex Gaudino un Tomcraft

Jauns.lv

Uz galvaspilsētas festivāla „Pestivals 2013” DJ skatuves, šogad pulcēsies kopumā vienpadsmit mākslinieki, tajā skaitā hitu „I’m In Love” un „Destination Calabria” autors Alex Gaudino.

Jau pagājušā gada festivālā „Pestivals” uz DJ skatuves uzstājās kopumā astoņi diskžokeji no Baltijas, kā arī viesis no ASV – Dj Latin Prince. Šogad festivāla programmu papildina DJ Alex Gaudino – itāļu mūzikas producents un dīdžejs, kurš nesen izdevis otro studijas albumu. Tas ietver tādus populārus skaņdarbus, kā „What A Feeling”, kura tapšanā viņš sadarbojies ar amerikāņu dziedātāju Kelliju Roulandu, un „I Don't Wanna Dance”, kas savukārt veidots kopā ar grupas „Black Eyed Peas” dalībnieku Taboo. Festivālā uzstāsies arī pieredzējušais „progressive house” pārstāvis DJ Tomcraft, Rīgā viesojoties sava jaunākā albuma „20 Years Tomcraft” popularizēšanas turnejas ietvaros.

    No vietējiem māksliniekiem festivālā apmeklētājus priecēs DJ Ai-Va – viens no atpazīstamākajiem Latvijas remiksu un „mashup” speciālistiem, kas iesildījis daudzus urbānā mūzikas virziena pārstāvjus. Festivālā uzstāsies arī Bogdans Tarans - dīdžejs, kurš pazīstams kā radio šova „Dance Box” vadītājs. Viņš bijis arī iesildošais mākslinieks mūziķa Paula van Dika šovam Rīgā. Dalību festivālā apstiprinājis arī [Ex] da Bass – radio „EHR” raidījuma „Party Service” vadītājs, kurš savā karjerā veiksmīgi sadarbojies ar vairākiem ārzemju māksliniekiem, tajā skaitā dziedātāju Ritu Kempbelu. Viņa remiksu dziesmai „Let Me Love You” uzstāšanās laikā ASV TV šovā izmantojis amerikāņu „R’n’B” mūziķis Ne-Yo. Šim dīdžejam festivālā pievienosies „progressive house” pārstāvis DJ Mberg. Tāpat uzstāsies Dj Saint – populārā elektroniskās mūzikas festivāla „Kazantip” oficiālais pārstāvis Baltijā, dēvēts par vienu no spilgtākajiem elektroniskās mūzikas producentiem Austrumeiropā.

Šim sastāvam pievienosies vēl citi latviešu mākslinieki, arī pazīstamais reperis Ozols, kurš drīzumā plāno izdot jaunu studijas albumu, tajā iekļaujot nesenāko singlu „Piemēri”. Šoreiz „Pestivals” apmeklētājiem Ozols dos iespēju novērtēt savas dīdžeja spējas. Festivālā uzstāsies arī jauno mediju un digitālā mārketinga speciālists Artūrs Mednis, kurš šoreiz stāsies pie plašu atskaņotājiem, un Ksenia Kamikaza, kas klausītājus regulāri priecē lielākajos Latvijas un ārvalstu klubos, savos šovos apvienojot labāko no eksperimentālās elektronikas līdz pat modernajam džezam.

    „Captain Morgan” skatuves dīdžeji papildina kopējo festivāla „Pestivals” programmu ar jau izziņotām 2 skatuvēm – galveno un roka, kurās uzstāsies tādi aktuāli mākslinieki kā Loreen, Ēriks Sāde, Kreigs Deivids un citi. Festivāls norisināsies 12. un 13. jūlijā Mežaparkā, bet biļetes jau šobrīd uz pasākumu nopērkamas „Biļešu Serviss” tīkla kasēs, divu dienu biļetes cena ir 24 lati. Ar festivāla „Pestivals 2012” aprocēm vai „Pestivals” koncertu sesijas drukātajām biļetēm šogad ielūgumus iespējams iegādāties ar 10% atlaidi.

Alex Gaudino kopā ar Kelliju Roulandu „What A Feeling”:

Alex Gaudino “I'm In Love (I Wanna Do It)”:

DJ Tomcraft  - “Loneliness”:

Ozola jaunākais singls „Piemēri”

Ne-Yo izpilda DJ [Ex] da Bass producēto “Let Me Love You”:

Kasjauns.lv/ Foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva