„Labestības dienā” tauta saziedo Ls 174 795,95. FOTO
Lai palīdzētu Danielai staigāt, Jeļizavetai redzēt, Hugo Matīsam runāt un Jānim dzīvot, bija nepieciešami Ls 30977. Taču saziedotā summa ir vairāk nekā piecas reizes lielāka.
Sabiedrība
2013. gada 27. maijs, 10:15

„Labestības dienā” tauta saziedo Ls 174 795,95. FOTO

Jauns.lv

26.maijā noslēdzās telekompānijas LNT tradicionālās labdarības akcijas „Labestības diena”, un tajā visi kopā esam saziedojuši gandrīz 175 tūkstošus latu, ar ko varēs palīdzēt 44 smagi slimiem bērniem.

Labdarības akcijas „Labestības diena” noslēguma dienā pie Kongresa nama jau no rīta ar labām domām pulcējās mazi un lieli ziedotāji. Visapkārt valdīja priecīga, radoša un draudzīga gaisotne, ar skanīgām dziesmām uzrunāja Latvijā iemīļoti mūziķi. Cilvēki bija sanesuši pašu darinātas krājkasītes, kurās naudu krājuši visa gada garumā.

Pēc aktīvi pavadītās dienas tika dāvināts lielais „Labestības dienas” noslēguma koncerts. Tajā uzstājās Dons, grupas „Musiqq”, „Lady’s Sweet”, „PeR”, Rēzeknes Zaļo pakalnu koris, Jānis Stībelis, Intars Busulis, Kārlis Lācis, aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa un citi Latvijā iemīļoti mūziķi un grupas. Daudzi no māksliniekiem atzina, ka jūtas pagodināti par iespēju sniegt savu artavu slimo bērnu dziedināšanā.

Noslēguma koncerta laikā bija iespēja ziedot, piezvanot uz labdarības tālruni un aprunāties ar LNT studijā esošām Latvijā populārām un cienījamām personībām. Uz ziedotāju zvaniem atbildēja Māris Grigalis, Jānis Auzāns, Regīna Devīte, Kristīne Garklāva, Valdis Melderis un citi.

„Jau septīto gadu pēc kārtas labdarības akcija „Labestības diena” apliecināja, ka Latvijā dzīvo cilvēki ar plašu sirdi un vēlmi palīdzēt. Vēlos pateikt milzīgu paldies visiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri sadzirdēja akcijas bērnu stāstus un izjuta atbildību par viņu nākotni. Visi kopīgi mēs paveicām brīnumu – saziedojām 174 795,95 latus, kas nodrošinās iespēju palīdzēt 44 bērniem, kuriem trūkst paša dārgākā – veselības,” saka MTG TV kanālu direktore Baiba Zūzena.

Kopumā saziedotie 174 795,95 lati ļaus Danielai veikt nepieciešamo operāciju Minhenes ortopēdiskajā klīnikā un pēcoperācijas rehabilitāciju Latvijā. Jeļizaveta varēs turpināt ārstēties, dodoties uz atkārtotu delfīnterapiju un konsultācijām acu slimības institūtā. Hugo Matīss varēs veikt delfīnterapijas kursu delfinārijā Ukrainā. Savukārt Jānis, pateicoties saziedotajiem līdzekļiem, spēs pilnvērtīgi dzīvot. Papildu tam, būs iespēja palīdzēt vēl 40 bērniem.


Kasjauns.lv/Foto: Inta Mengiša