Gabriels no Latvijas gatavojas ekspedīcijai uz Marsu. Atpakaļ viņš vairs neatgriezīsies. VIDEO
33 gadus vecais Gabriels no Latvijas 2022. gadā cieši nolēmis pamest grēcīgo Zemi un pārcelties uz Marsu, būt starp pirmajiem četriem Sarkanās planētas kolonizatoriem.
Sabiedrība
2013. gada 31. maijs, 06:12

Gabriels no Latvijas gatavojas ekspedīcijai uz Marsu. Atpakaļ viņš vairs neatgriezīsies. VIDEO

Jauns.lv

Kāds Latvijas iedzīvotājs Gabriels pieteicies vienvirziena ekspedīcijai uz Marsu, jo viņam apnikusi dzīve uz planētas Zeme. Tiesa gan, Gabrielam vajadzēs izturēt milzīgu konkurenci, lai 2022. gada nogalē varētu doties uz Sarkano planētu.

Nīderlandiešu uzņēmējs Bass Landsdorps, kurš savu turību nopelnījis, tirgojot vēja ģeneratorus, ieplānojis 2022. gadā sarīkot pirmo kolonizatoru ekspedīciju uz Marsu. Pirmajā komandā vienvirziena virzienā, lai uz Marsa izveidotu pirmo kolonizatoru apmetni, došoties četri cilvēki. Internetā šai misijai jau pieteikusies teju 100 000 brīvprātīgie, tā kā 33 gadus vecajam Gabrielam nāksies izturēt pamatīgu konkurenci.

Pārsteidz tas, cik daudz cilvēku piekrituši šai avantūrai, jo atpakaļceļa vairs nebūs – nokļūstot uz Marsa, cilvēki vairs nevarēs atgriezties uz dzimtās planētas. Savā ziņā Landsdorpa ideja ir jāuztver kā sava veida šovs, jo ir salīdzinoši maz iespēju, ka tā īstenosies. Tai varētu būt lemts nepiepildīties kaut vai tā iemesla dēļ, ka netiks savākta projektam nepieciešamā nauda – seši biljoni ASV dolāru, kurus plānots iegūt ziedojumu veidā. Pagaidām esot savākti mazliet vairāk par 100 000 dolāriem. Savu artavu šai cēlajai misijai arī devuši Latvijas iedzīvotāji – viņi pirmajiem Marsa kolonizatoriem no dāsnas sirds atvēlējuši 99 dolārus (Ls 54,15).

Par sevi Gabriels Marsa iekarotāju mājaslapā raksta: „Esmu noslēgts, kautrīgs, mērķtiecīgs, sevi sajūtu kā ne no šīs pasaules, gribas katru dienu šo planētu pamest.”

Par Gabriela izdošanos skeptiski izsakās gan šīs pasaules, gan paralēlās pasaules pētnieki. Astronoms Ilgonis Vilks teic, ka Marss ir ļoti neviesmīlīga un auksta planēta un tur nav skābekļa, ko elpot. Ja kaut kas saies greizi, tad nāve ir neizbēgama. Savukārt astroloģe Guna Kārkliņa piebilst, ka 2022. gada astroloģiskais kalendārs nav labvēlīgs tehniskajam progresam. Sīkāk par Marsa kolonizatora Gabriela iecerēm skatieties TV3 raidījuma „Bez Tabu” sižetā.

Ekspedīcija uz Marsu (TV3 „Bez Tabu”)

Grandiozie Marsa iekarošanas plāni


Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no mars-one.com