Dailes teātrī uz skatuves atgriežas "Džons Neilands" ar Andri Bērziņu galvenajā lomā
Aktieris Andris Bērziņš.
Kultūra
2013. gada 9. jūnijs, 10:49

Dailes teātrī uz skatuves atgriežas "Džons Neilands" ar Andri Bērziņu galvenajā lomā

Jauns.lv

No svētdienas, 9. jūnija, piecus vakarus pēc kārtas Dailes teātrī būs skatāma izrāde "Džons Neilands", kurā titullomu spēlēs aktieris Andris Bērziņš, informēja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Izrādes "Džons Neilands" atjaunojums atdzīvinās Ādolfa Alunāna oriģināldramatisko pasaku ar dziedāšanu divās daļās, kam mūziku rakstījis komponists Raimonds Pauls.

Joku luga no Alunāna "Džons Neilands" ir Dailes teātra leģenda, kas tika atdzīvināta pagājušās teātra sezonas izskaņā. Tikai jūnijā piecās izrādēs skatītājiem būs iespēja redzēt iestudējuma atjaunojumu ar pa daļai pavisam jaunām dekorācijām un pa daļai pavisam jauniem aktieriem.

Tāpat kā 1982.gada iestudējuma, arī izrādes atjaunojuma režisors ir Kārlis Auškāps.

Izrādēs lomas atveidos Andris Bērziņš, Ieva Segliņa, Jānis Paukštello, Intars Rešetins, Pēteris Liepiņš, Artis Robežnieks, Indra Briķe, Ģirts Ķesteris, Mārtiņš Počs, Harijs Spanovskis, Ērika Eglija, Dainis Gaidelis un Ivars Auziņš.

Izrādē nozīmīga loma ir Paula mūzikai, un solo kvartetus izpildīs Valdis Liepiņš, Lauris Dzelzītis, Gints Grāvelis un Kristaps Rasims.

Izrādes scenogrāfiju veidojis Juris Dimiters, kostīmu māksliniece ir Jurate Silakaktiņa, izrādes muzikālais konsultants ir Juris Vaivods, kustību konsultante - Inga Krasovska.

Iepriekšējais "Džona Neilanda" iestudējums pirmizrādi piedzīvoja 1982.gadā, un līdz tā pēdējai izrādei 1988.gadā tika nospēlētas 165 izrādes, "Džonam Neilandam" kļūstot par vienu no visvairāk skatītajām un visilgāk spēlētajām Dailes teātra izrādēm.

LETA/ Foto: Mārtiņš Ziders