Par Siguldas novada domes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts Uģis Mitrevics
Uģis Mitrevics, atklājot jaunā sasaukuma domes sēdi, norādīja, ka otro reizi Siguldas novada domes deputāti ir lēmuši strādāt vienotā koalīcijā.
Novadu ziņas
2013. gada 13. jūnijs, 15:04

Par Siguldas novada domes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts Uģis Mitrevics

Jauns.lv

Pirmajā jauno deputātu sasaukuma Siguldas novada domes sēdē šodien par Siguldas novada domes priekšsēdētāju vienbalsīgi ievēlēts līdzšinējais novada vadītājs Uģis Mitrevics ("Reģionu alianse"), informēja pašvaldībā.

Domes sēdē piedalījās visi 15 novada domes deputāti.

Sēdes laikā līdzšinējā deputāte Jolanta Borīte ("Reģionu alianse"), kura domē ievēlēta atkārtoti, iesniedza iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu, līdz ar to saskaņā ar vēlēšanu rezultātiem deputāta amatā tika apstiprināts Ilmārs Lipskis, kurš bija nākamais vēlētāju uzticību ieguvušais deputāta kandidāts no "Reģionu alianses".

Mitrevicam šoreiz domē būs divi vietnieki. Par priekšsēdētāja vietnieku sociālajos jautājumos ievēlēts Jānis Zilvers, savukārt par priekšsēdētāja vietnieci izglītības, kultūras un sporta jautājumos ievēlēta līdzšinējā deputāte un Siguldas Valsts ģimnāzijas direktora vietniece izglītības darbā Līga Sausiņa.

"Analizējot četros gados paveikto, sapratu, ka ir jāstiprina domes vadības kapacitāte, lai vēl vairāk paveiktu katrā nozarē un pašvaldības kompetences jomās. Tādēļ tika pieņemts lēmums par diviem priekšsēdētāja vietniekiem. Tāpat, lai uzlabotu pašvaldības darbu, nelielas izmaiņas tiks veiktas arī pašvaldības struktūrā, kam par pamatu ir izvērtējums par pašvaldības īstenojamajām funkcijām, pakalpojumiem, kurus varam veikt vēl labāk ar citu jaudu," skaidroja Mitrevics.

Sēdē tika apstiprināts arī Siguldas novada pašvaldības nolikums un četru domes komiteju sastāvs.

Mitrevics, atklājot jaunā sasaukuma domes sēdi, norādīja, ka otro reizi Siguldas novada domes deputāti ir lēmuši strādāt vienotā koalīcijā. "Tas nozīmē, ka deputāti pieņems lēmumus un balsos tikai pēc savas pārliecības, nodrošinot kvalitatīvu, pārdomātu balsojumu, darot to iedzīvotāju vislabākajās interesēs," uzskata novada vadītājs.

Kā ziņots, Mitrevica pārstāvētā "Reģionu alianse" Siguldas novada domes vēlēšanās saņēmusi 75,51% vēlētāju atbalstu, kas tai ļauj ieņemt 12 no 15 pašvaldības deputātu krēsliem.

Mitrevics kā saraksta līderis saņēmis visvairāk plusu no vēlētājiem, kas viņam ļaus saglabāt domes priekšsēdētāja amatu. Domē kā otrais ievēlēts līdzšinējais deputāts Dainis Dukurs, viņam seko kolēģi Jānis Strautmanis, Eva Viļķina, Līga Sausiņa, Jolanta Borīta, kā arī Guntars Zvejnieks, kas deputāta amatā ievēlēti atkārtoti. Domē no "Reģionu alianses" ievēlēta arī Ņina Balode, Mārtiņš Zīverts, Jānis Lazdāns, Indra Ozoliņa un Ināra Paegle.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", kas šajās vēlēšanās veidoja kopīgu sarakstu ar Zaļo un zemnieku savienību, saņēmusi 18,39% vēlētāju atbalstu. Siguldas novada domē šo apvienību pārstāvēs trīs deputāti, kas strādājuši arī līdzšinējā sasaukumā - Jānis Zilvers, Māris Malcenieks un Ēriks Čoders.

Ne "Vienotība" ar 3,11% balsu, ne "Reformu partija" ar 1,69% atbalstu Siguldas novada domē nav iekļuvusi.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA