Melnie ikri un tosti par Krievzemi vēstnieka rezidencē Lielupē. FOTO
Sabiedrība
2013. gada 13. jūnijs, 17:55

Melnie ikri un tosti par Krievzemi vēstnieka rezidencē Lielupē. FOTO

Jauns.lv

Ar plašu vērienu trešdien Krievijas vēstnieka Vešņakova rezidencē Lielupē notika sūtņa svinīga pieņemšana, kurā pulcējās Latvijas sabiedrības zieds, lai, baudot melnos ikrus un paceļot tostus par Krievzemi, nosvinētu Krievijas dienu.

Krievijas Federācijas vēstnieka Latvijā Aleksandra Vešnakova rezidencē Jūrmalā, Dzintaros, trešdien, 12. jūnijā, notika pieņemšana par godu mūsu lielā austrumzemes kaimiņa nacionālajiem svētkiem – Krievijas dienai. Uz to pulcējās pazīstami sabiedrības pārstāvji – gan tie, kuru ikdienas redzam televizoru ekrānus, gan tos, kuri tajos jau kādu laiku nerādās. Viņi ēda ikrus, dzēra šņabi un runāja krieviski…

Kopumā pieņemšanā piedalījās vairāk nekā 400 viešu. Pieņemšanā viesus sagaidīja Pleskavas apgabalu filharmonijas „Pleskava” krievu mūzikas ansambļa koncerts. Pleskaviešu sniegumu noklausījās Latvijas politiskais, biznesa un inteliģences zieds. Viņu vidū bija eksprezidenti Guntis Ulmanis un Valdis Zatlers, Rīgas mērs Nils Ušakovs, kā arī viņa Liepājas un Daugavpils kolēģi – Žanna Kulakova un Uldis Sesks, Latvijas Bankas vadītājs Ilmārs Rimšēvičs. Varēja sastapt arī oligarhu trijotni – Aivaru Lembergu, Aināru Šleseru un Andri Šķēli. Bija ar virkne inteliģences pārstāvju, kā, piemēram, Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce, dziedātāja Olga Rajecka un citi. Visi, protams, ar savām otrajām pusēm.

Krievu plašā dvēsele ar cienastu neskopojās un svētku viesi baudīja ne tikai svaigu gaisu un tuvējo jūru, bet arī izcilus cienastus un dzērienus. Visi, piemēram, varēja mieloties ar melnajiem ikriem pildītas pankūkas. Apetīti un labu noskaņojumu, pēc krievu vēstnieka domām, vajadzēja veicināt arī apkārt svinību laukumam izvietotajiem slaveno krievu portretiem. Uz Krievijas dienas svinētājiem no portretiem nolūkojās Ļevs Tolstojs, Aleksandrs Solžeņicins, Vladimirs Majakovskis, Vladimirs Visockis un citi..

Svinību viesus uzrunāja Vešņakovs, kurš pamanījās uzlielīt ne tikai savu tēvzemi, bet arī Rīgas vēlētājus, kuri pašvaldības vēlēšanās esot nobalsojuši par „pragmatiski domājošiem cilvēkiem” – „ Saskaņas centru”. Noslēdzot uzrunu, sūtnis pacēla glāzi un teica pirmo tostu: „Par Krieviju! Par mūsu valstu sadarbību!”

Pēc svinīgās pieņemšanas visi draudzīgā pulkā devās uz Dzintaru koncertzāli, kur notika Krievijas Nacionālā orķestra koncerts, kurā atskaņoja krievu klasiskās mūzikas šedevrus.

Latvijas prominences ar Krievijas vēstnieku grandiozi svin Krievijas dienu

gallery icon


Kasjauns.lv/ Foto: Eduards Paņičevs