Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Saskaņiešu rupeklis Kasems mācās par Krievijas naudu un dod pa purnu
„Saskaņas centra” biedrs Marats Kasems diez ko nebēdā, ka saskaņieši viņu par gānīšanos necenzētiem vārdiem grasās padzīt no savām rindām. Viņu gaidot vairākas citas partijas, lai skandalozā rupekļa uzvārdu varētu ierakstīt Saeimas vēlēšanu sarakstos.
Sabiedrība

Saskaņiešu rupeklis Kasems mācās par Krievijas naudu un dod pa purnu

Jauns.lv

Skandalozais „Saskaņas centra” biedrs Marats Kasems, kurš pēcvēlēšanu naktī savā videouzrunā „mātes vārdiem” nolamāja salaspiliešus par to, ka viņi balsojuši par saskaņiešiem, sakās esot sadevis pa purnu skandalozā video autoram un gatavojas Saeimas vēlēšanām.

Saskaņiešu rupeklis Kasems mācās par Krievijas nau...

Kasems žurnālam „Sestdiena” skaidro, kā lamu vārdiem un apvainojumiem pārpilnais video tapis tādēļ, ka „kāds palūdzis viņam pateikt kaut ko smieklīgu”. Viņš to neesot domājis izplatīt internetā. „Atnāca viens cilvēks un palūdza, lai es kaut ko smieklīgu pasaku. Tad es arī pateicu. Es nezināju, ka tas viss tā beigsies,” skaidro Kasems.

Kasems vairākkārt uzsvēris, ka video internetā nonācis bez viņa ziņas, jo – ja viņš būtu pats to ievietojis, viņam būtu jāārstējas Sarkandaugavā. Cilvēkam, kas video publicējis, Kasems esot „iedevis pa purnu”, raksta „Sestdiena”.

Skandalozais sižets ticis uzņemts 2.jūnija naktī iepretim Maskavas Centrālajam universālveikalam, kur Kasems „svinīgā gaisotnē” gaidījis vēlēšanu rezultātus. Kopā ar viņu arī bijis viņam ne pārāk labi pazīstamais reklāmas students Ivars Grigorjevs, kas arī uzņēmis Kasema „videouzrunu”.

Viņš noliedz arī izskanējušo informāciju, ka šis viedoklis esot pausts kunga prātā. Sociālajos tīklos publicētās vēlēšanu nakts bildes, kurās viņš redzams ar konjaka pudeli rokās, neko vēl nenozīmējot. Konjaka pudele vienkārši simbolizējusi „Krievijas būtību” un labi saskanējusi ar rozā kreklu, kas deputāta kandidātam par godu vēlēšanām tonakt bija mugurā.

Tagad Kasems internetā izplatījis arī „atvainošanos” salaspiliešiem. Tomēr to noskatoties nerodas sajūta, ka Kasems izsaka patiesu nožēlu – drīzāk gan tā ir maza puišeļa ākstīšanās, pie tam viņa vārdus pārmāc ielas muzikantu – pūtēju orķestra kakafonija.

Kasems nemaz nejūt vainas apziņu un neskumst, ka „Saskaņas centrs” viņu teju, teju izslēgs no savām rindām par gānīšanos un necenzētu vārdu lietošanu. Viņš tagad savu negatīvo publicitāti gatavs izmantot, lai iegūtu parlamenta deputāta krēslu. Viņš „Sestdienai” stāsta ka ar negatīvo popularitāti varētu uzrunāt „protesta elektorātu” — vēlētājus, kuri ir teju pret visām politiskajām partijām un tādēļ bieži vēlēšanās nepiedalās. Viņa necenzētā „uzstāšanās” jau esot uzrunājusi „trīs četras” partijas, kas jauno censoni gribot redzēt savās aprindās. Kuras tieši, viņš gan nenosauc.

Tagad 23 gadus vecais Kasems ir Krievijas Tautu draudzības universitātes students un apgūst politoloģijas zinības. Studijas Maskavā viņam nodrošina Krievijas vēstniecība, kas saviem tautiešiem no Latvijas konkursa kārtība piedāvājot iespēju iegūt bezmaksas izglītību Krievijā.

Tomēr šī nav pirmā Kasema augstskola. Viņš pirms Maskavas jau studējis trijās Latvijas universitātēs, bet nevienu no tām nav pabeidzis. Pirmā bija Latvijas Universitāte, kurā Kasems vienu gadu mācījās politoloģiju. Tad Latvijā ieradies viņa gadiem neredzētais tēvs, kuģa kapteinis no Jemenas, kurš dēlu pierunāja pāriet uz Latvijas Jūras akadēmiju. Tad pazuda gan Kasema tēvs, gan viņa apsolītā nauda. Kasemam nebija naudas, lai turpinātu studijas Jūras akadēmijā un viņš iestājies Latvijas Lauksaimniecības universitātes ekonomikas programmā, bet tad pavērās iespēja doties studēt uz Maskavu.

Marata Kasema atvainošanās
Marats Kasems sunī Salaspils vēlētājus un konkurējošās partijas. Brīdinām: VIDEO DZIRDAMAS NECENZĒTAS LAMAS!
Saskaņas skanējums (TV3 Ziņas)

Marats Kasems kādā privātā ballītē

Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video