Kultūra
2013. gada 25. jūnijs, 15:01

Rīgā svinēs tatāru un baškīru svētkus - Sabantuju

Jauns.lv

Sestdien, 29.jūnijā, Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācijā, Slokas ielā 37, notiks IX Baltijas tatāru un baškīru Sabantujs, informēja pasākuma rīkotāju pārstāvis Ramils Kadirovs.

Sabantujs tiek svinēts vairāk nekā tūkstoti gadu, beidzoties pavasara sējas darbiem. Sabantujs ir nacionālā gara pērle, tatāru un baškīru kultūras dzīves spara avots, kā arī tā ir lieliska iespēja atklāt jaunus talantus, sacensties spēkā un veiklībā, kopt un nodot tautas tradīcijas un kultūru no paaudzes paaudzē.

Svētkos piedalās gan lieli, gan mazi. Gadsimtos izkoptas tradīcijas saglabājas, mainās un bagātinās. Svinību laikā notiek konkursi, sacensības, sportiskas un kultūras aktivitātes.

Saskaņā ar tradīcijām Sabantuja organizācijā un norisēs piedalās visi - neatkarīgi no turības, vecuma, dzimuma un dzīvesvietas.

Rīgā notiekošo svētku programmā varēs baudīt nacionālās dziesmas un dejas, tatāru un baškīru nacionālo virtuvi, tatāru nacionālā cīņas sporta "Koreš" sacensības un paraugdemonstrējumus, kā arī notiks konkursi un būs gaidāmi dažādi pārsteigumi.

Pasākumā uzstāsies slavenā Kazaņas grupa "Kazan Yegetlere", kā arī citi tatāru un baškīru estrādes mākslinieki, kuru vidū būs arī Latvijas tatāru un baškīru kultūras biedrības ansamblis "Čišma".

Svētku svinēšana sāksies plkst.12.


LETA

Tēmas