„Vienotības” grēkāži Pulks un Škapars veco amatu vietā tikuši pie jauniem. VIDEO
Rīgas brīvostas valdes locekļu amatus zaudējušie „Vienotības” politiķi Ēriks Škapars (no kreisās) un Olafs Pulks īsā laikā klusi un nemanāmi kļuvuši par dzelzceļniekiem, kuriem „Latvijas dzelzceļa” meitasuzņēmumos sagādāti ienesīgi amati.
Politika
2013. gada 6. augusts, 12:12

„Vienotības” grēkāži Pulks un Škapars veco amatu vietā tikuši pie jauniem. VIDEO

Jauns.lv

Pirms pāris mēnešiem pamatīgu kritiku izpelnījušies un Rīgas brīvostas valdes locekļu amatus pametušie „Vienotības” politiķi Olafs Pulks un Ēriks Škapars klusi un nemanāmi ir tikuši pie jauniem, labi apmaksātiem amatiem. Šoreiz gan nevis ostā pie kuģiem, bet gan dzelzceļa sistēmā.

Tagad gan Pulkam, gan Škaparam nāksies atbildēt nevis par kuģošanu, bet gan par vilcienu sastāviem un sliežu ceļu stāvokli. Škapars iekārtots par koncerna „Latvijas dzelzceļš” meitasuzņēmuma „Latvijas dzelzceļa ritošā sastāva serviss” ražošanas un stratēģiskās attīstības direktora vietnieku projektu attīstības jautājumos, un, pēc neoficiālām ziņām, mēnesī saņems ap 2400 latu lielu algu. Savukārt Pulks nu būs ne tikai Rīgas domes „Vienotības” frakcijas priekšsēdētājas vietnieks, bet arī „Latvijas dzelzceļa” meitasuzņēmuma „Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētāja konsultants ar 1500 latu lielu mēnešalgu.

Jāatgādina, ka maijā Pulks saņēma kritiku no ekonomikas ministra Daniela Pavļuta par neapmierinošu darbu brīvostas valdē un tādēļ ar viņu netika pagarināts darba līgums. Savukārt Škaparam brīvostas valdi nācās pamest pēc tam, kad Valsts prezidenta delegācijas sastāvā vizītē uz Kazahstānu šī gada jūnijā vairāk domāja nevis par darbu, bet gan par atpūtu un izklaidi. Škapars pats aizgāja no brīvostas valdes un toreiz izpelnījās „Vienotības” Ētikas komisija uzslavu – viņš esot rīkojies kā goda vīrs, pats apzinājies savu pārkāpumu un bez pamudinājuma aizgājis no amata! No viņa piemērs esot jāņem citiem amatvīriem, kuri nepiedienīgi uzvedoties…

Tagad abi vīri klusi un bez liekas publicitātes, pagājušajā nedēļā tikuši pie ienesīgiem amatiem „Latvijas dzelzceļa” meitas uzņēmumos. Jāteic, ka vienlaikus viņi arī izvairījušies no sarunas ar LTV raidījumu „Panorāmu” par konkrētiem jautājumiem saistībā ar „Latvijas dzelzceļu” un saviem jaunajiem darba pienākumiem.

Vēl nesen klusām tika gatavota Škapara iecelšana „Latvijas dzelzceļa” valdē, bet, baidoties, ka šāds solis varētu sagraut „Vienotības” reitingus, tika pieņemts lēmums Škaparu amatā nevirzīt, bet atrast viņam uzņēmumā citu nodarbošanos, vēsta „Panorāma”.

Savukārt Pulks kā konsultants „Pasažieru vilcienam” pievienojies brīdī, kad uzņēmums ir sācis vairākus vērienīgus attīstības projektus, kuros nepieciešama cieša sadarbībā ar pašvaldībām un to uzņēmumiem. Valdes priekšsēdētāja konsultants būs atbildīgs par e-talona ieviešanu un projekta tālāka attīstību, kā arī par autostāvvietu sistēmas „Park&Ride” izveidošanas iespēju izpēti un tālāku virzīšanu. Tāpat viņa uzdevums būs pārstāvēt „Pasažieru vilcienu” darba grupās, kas saistītas ar jaunu pakalpojumu veidu ieviešanu sadarbībā ar pašvaldībām, pašvaldību, valsts vai privātiem uzņēmumiem un organizācijām. Tiek vēstīts, ka kā valdes priekšsēdētāja konsultants izvēlēts, ņemot vērā viņa ilgstošo darba pieredzi pašvaldībā, tai skaitā pilsētas attīstības jautājumu risināšanā.

Škaparam un Pulkam sagādā amatus (LTV „Panorāma”)

Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA