Egils Siliņš: „Tikpat labi arī es varētu vadīt Liepājas metalurgu!”
Basbaritons Egils Siliņš.
Viedokļi
2013. gada 2. septembris, 21:35

Egils Siliņš: „Tikpat labi arī es varētu vadīt Liepājas metalurgu!”

Jauns.lv

Pirmkārt, izņemot Arturu Maskatu, nevienu no abām jaunās LNO valdes loceklēm nepazīstu. Mani izbrīna, ka ar Operu nesaistīti cilvēki ir operas valdē! Tas ir patiesi ir „apbrīnojams” lēmums par šādu svarīgu posteni! uzskatu, ka kompetents Operas jautājumos var būt tikai cilvēks, kurš strādājis Operā.

Lēmums, ka kāds no malas visus darbus Operā spēs organizēt labāk, ir birokrātiski nepilnīgs un nepārdomāts no to cilvēku puses, kas šo valdi izlēmis iecelt.

Es vēl saprastu, ja tajā būtu Latvijas Mūzikas rektors, mūziķis. Tikpat labi arī es – Egils Siliņš – varētu vadīt kādu ķīmijas koncertu, vai „Liepājas metalurgu”!

Esmu dziedājis 40 opernamos visā pasaulē, un parasti ir tikai viens intendants, kas lemj par mākslinieciskajiem procesiem, valdes vairāk asociējas ar futbola klubiem...

Par konkursa rezultātiem esmu izbrīnīts un vienlaikus sašutis.

Kristīne Opolais: „Asarām birstot dziedāt nevēlos!”

„Ziņas par jauno valdi ir graujošas! Esmu nolēmusi atcelt savu piedalīšanos Operas ēkas jubilejas koncertos,” telefonsarunā stāsta izcilais soprāns Kristīne Opolais.

„Kas tagad noteiks mūsu Operas dienas kārtību, kas būs mūsu direktors, un kas – mākslinieciskais vadītājs? Nevēlos vairs iet uz Operu, kas, pateicoties Andrejam Žagaram, man bija kā mīļas mājas un visīstākā ģimene. Šobrīd manī runā emocijas, bet, ja ir kaut mazākās aizdomas, ka jaunās valdes sastāva izveides procesā vērojamas nelikumības, to tā nedrīkst atstāt.

Protestējot notikušajam, Kristīne gatava radikālam solim: „Atceļu savu uzstāšanos Operas ēkas jubilejas koncertos, jo dziedāšana man nozīmē būt laimīgai, priecīgai, pateicīgai par to, ko Andrejs Žagars tik daudz bija ielicis, iemācījis. Dziedāt, asarām birstot, nevēlos!

Egils Siliņš, Foto: Lita Krone/LETA