Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija oktobrī sāks bezmaksas vecāku efektivitātes apmācību kursu
Runā Rīga
2013. gada 16. septembris, 15:50

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija oktobrī sāks bezmaksas vecāku efektivitātes apmācību kursu

Jauns.lv

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas Izglītības centrs sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības departamentu oktobrī uzsāks bezmaksas vecāku apmācību programmu, kurā Rīgas skolēnu vecākiem būs iespēja apgūt vecāku efektivitātes kursu.

­ Kursu izveidojis pieredzējušais bērnu psihologs no ASV Dr. Tomass Gordons. Apmācību programma ilgs 24 stundas, un to vadīs sertificēti speciālisti.  48 kursa dalībnieki mācību laikā saņems bezmaksas mācību materiālus. Kursu īsteno Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas SOS Izglītības centrs “Societas Socialis”, pateicoties Rīgas domes piešķirtajam finansējumam.­

Vecāku efektivitātes kurss ir domāts vecākiem, kuri vēlas veiksmīgi risināt problēmas, kas saistītas ar bērnu audzināšanu un attīstību, kā arī vēlas sagatavot dzīvei emocionāli stiprus, radošus, atbildīgus cilvēkus. Šī apmācību  programma būs interesanta jebkura vecuma bērnu vecākiem, bet īpaši noderīga skolas vecuma bērnu vecākiem, kuri vēlas labāk iepazīt un saprast savus bērnus. Dr. Tomasa Gordona vecāku efektivitātes treniņš ir pasaulē pirmā sistemātiskā programma, kas veido vecāku prasmes, pateicoties kurām daudzās valstīs, ir izaudzinātas vairākas paaudzes patstāvīgu, par sevi pārliecinātu un cilvēku sabiedrību cienošu bērnu.

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas direktore Ilze Paleja: „Esam gandarīti, ka šogad varam piedāvāt bezmaksas apmācību kursu 48 Rīgas skolēnu vecākiem. Šī ir pirmā reize, kad Rīgas dome finansiāli atbalsta šādu mācību programmu un mācību materiālu iegādi Rīgas skolēnu vecākiem. Esmu pārliecināta, ka šīs apmācības ļaus kursa dalībniekiem uzlabot savas vecāku prasmes un veicinās veselīgas attiecības ģimenēs, kā arī uzlabos sadarbību starp skolām un vecākiem. Esam ļoti pateicīgi Rīgas domei par šī projekta finansēšanu un RD Izglītības, kultūras un sporta departamentam par atbalstu vecāku grupu organizēšanā.”

Lai informētu par vecāku efektivitātes apmācības kursa uzsākšanu Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija aicina mediju pārstāvjus uz tikšanos asociācijas birojā Cēsu ielā 31 – k3, š.g. 18. septembrī plkst. 9.30. Tikšanās laikā būs iespēja tuvāk iepazīties ar mācību kursa saturu un apmācību vadītājiem un organizatoriem.

Par SOS bērnu ciematiem

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija ir nevalstiska, labdarības organizācija, kas nodrošina ilgtermiņa ģimenes modeļa aprūpi bez vecāku gādības palikušiem bērniem un īsteno ģimeņu stiprināšanas un neformālās izglītības projektus vairākās Latvijas pašvaldībās. Divu SOS bērnu ciematu audžuģimenēs (Īslīcē un Valmierā), kā arī SOS jauniešu mājās Jelgavā un Iecavā – atbalstu, drošību un jaunas mājas raduši 150 bērni un jaunieši no visas Latvijas. SOS ģimeņu stiprināšanas projekti ik gadu sniedz nepieciešamo atbalstu un palīdzību vairāk kā 700 bērniem no Valmieras, Rīgas, Bauskas, Olaines un Cēsu novadu sociālā riska ģimenēm.

Karlīna Timofejeva/Publicitātes foto

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību