Latvijā datu zādzības internetā kļūst aizvien biežākas. VIDEO
Speciālisti atzīst, ka Latvijā aizvien biežāk internetā tiek zagti personas dati, kurus krāpnieki pēc tam var izmantot dažādās mahinācijās.
Sabiedrība
2013. gada 15. oktobris, 17:08

Latvijā datu zādzības internetā kļūst aizvien biežākas. VIDEO

Jauns.lv

Datu valsts inspekcijas vadītāja Signe Plūmiņa brīdina – personas datu zādzības internetā kļūst aizvien biežākas! Tādēļ interneta lietotājiem viņa rosina īpaši parūpēties par savu datu aizsardzību, piemēram, nelietot vienādus lietotājvārdus un paroles dažādos interneta resursos.

Plūmiņa teic, ka personas datu zādzības internetā nevis iet mazumā, bet gan pieaug un tās kļūst aizvien tehnoloģiski sarežģītākas. Savukārt Latvijas Sertificēto personas datu aizsardzības asociācija pirms pāris dienām izplatīja paziņojumu, kurā teikts: „Fizisko personu datu aizsardzība ir Eiropas Savienības viena no prioritātēm” un, ka „Latvijas kopējā izpratne par fizisko personu datu apstrādes tiesiskumu ir tālu no vēlamās, diemžēl arī valsts sektorā - konstatējama gan prettiesiska fizisko personu datu „noplūšana”, gan tādu tiesību normu virzīšana un pieņemšana, kas ir klajā pretrunā ar fizisko personu datu aizsardzības pamatprincipiem.”

Jāteic, ka izmantojot personas datus, krāpniekiem paveras iespējas izdarīt virkni noziegumu – uz jūsu vārda paņemt kredītu, iztukšot jūsu bankas kontu, jūs šantažēt un tamlīdzīgi.

Ko par personas daru aizsardzības problemātiku saka DVI vadītāja Plūmiņa, skatieties LTV raidījuma „Rīta Panorāma” videosižetā.

Personas datu zādzības internetā kļūst arvien biežākas (LTV „Rītā Panorāma”)
Kasjauns.lv/Foto: Ieva Lūka/LETA

Tēmas