Kaspars Dimiters pieprasa sev izpildīt publisku nāvessodu
Skandalozais dziesminieks Kaspars Dimiters kārtējo reizi publicējis skaļu paziņojumu, šoreiz pieprasto viņam izpildīt publisku nāvessodu Doma laukumā par nodokļu nemaksāšanu.
Sabiedrība
2013. gada 28. oktobris, 16:33

Kaspars Dimiters pieprasa sev izpildīt publisku nāvessodu

Jauns.lv

Pretrunīgi vērtētais dziesminieks un dzejnieks Kaspars Dimiters negrasās maksāt nodokļus un, ja Valsts ieņēmumu dienests (VID) viņu tādēļ uzskata par kaitnieku, pieprasa sev publisku nāvessodu Doma laukumā.

Kārtējo reizi Dimiters nācis klajā ar skandalozu paziņojumu. Šoreiz viņš, atbildot VID Cēsu nodaļai, kura viņam izsūtījusi vēstuli par nesamaksātiem nodokļiem no autoratlīdzības, VID nodēvējis par „Valsts iznīcināšanas dienestu” un skaidro, kāpēc nemaksā nodokļus, kā arī norāda, ka valsts pensiju vecumdienās nesaņems. Viņš arī norāda, ka neko nav sapratis no VID izsūtītas draudu vēstules; „No visa man svešā juridiskā valodā sarakstītā, es nesapratu pilnīgi neko. Vai man jānolīgst kāds juridiskās valodas tulks? Līdzekļu trūkuma dēļ (to) nevaru atļauties.”

Dimiters sevi arī neuzskata par pašnodarbināto, jo nekad nav strādājis, un tādēļ viņam nodokļi no honorāriem nav jāmaksā. „Arī reģistrēties kā pašnodarbinātais nevēlos, jo dzeju un dziesmu rakstīšanu nekad neesmu uzskatījis par darbu. Man nav darba stāža un es nekad nebūšu pensionārs, un pensija man nebūs jāmaksā,” savu nostāju blogā nebruks.lv argumentē Dimiters.

Tāpat mākslinieks atzīmē, ka VID iekasētie nodokļi tiekot tērēti lietām, kuras viņš neatbalsta un viņam ir pretīgas, piemēram, lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības „Mozaīka” atbalstīšanai, militārajām operācijām Irākā un Afganistānā, kā arī Nacionālās bibliotēkas ēkas jeb Gaismas pils celtniecībai.

Viņš arī spriež: „VID ir galvenā nodokļu ieksētājinstitūcija, kurā strādā par mani daudz gudrāki izgudrotāji. Lieciet galvas kopā un izdomājiet veidu, kā ar homoseksuālisma propagandu, svešu valstu okupāciju un uz tautas naudas izkrāpšanu pelnošās institūcijas saistīt ar tikkārt lielākiem nodokļiem, lai man, dziedošam un dzejojošam bezdarbniekam un vēl tūkstošiem man līdzīgo, nebūtu jāsaņem „ķīniešu” valodā rakstītas vēstules, vēl kauninot mūs, māksliniekus, kā noziedzniekus, ka neesam labprātīgi pierakstījušies pašnodarbinātajos un neesam samaksājuši sociālās iemaksas, kuras vēstulē minētas vēl kā obligātās. Obligāti lai maksā tie, kam ir nauda. Man naudas nav.”

„Ja valstij rūpētu es un tās pilsoņi, nevis pilsoņu nodokļi vien, mēs dzīvotu gan bagātāk, gan priecīgāk un būtu veselāki, nebēgot no Latvijas,kā žurkas no grimstoša kuģa.

Ja savas pārliecības, nabadzības un nepakļāvības dēļ pēc Latvijas juridiskajiem parametriem esmu VID-am nederīgs un kaitīgs, aicinu mani uzskatīt par Latviju 22 gadus plosījušā režīma ienaidnieku Nr. 1 un likumīga izņēmuma kārtā, kā dzejniekam, Doma laukumā izpildīt publisku nāvessodu,” turpina Dimiters.

Kasjauns.lv/Foto: Rojs Maizītis