Novembrī pilsēta iemirdzēsies gaismas festivāla "Staro Rīga" krāsās
Festivāla laikā pilsētā būs atrodams 31 gaismas objekts festivāla konkursa programmā, sadarbības partneru programmā, kā arī starptautisku sadarbības projektu ietvaros.
Kultūra
2013. gada 5. novembris, 11:01

Novembrī pilsēta iemirdzēsies gaismas festivāla "Staro Rīga" krāsās

Jauns.lv

Šogad tradicionālais gaismas festivāls „Staro Rīga” ilgs četrus vakarus - no 15. līdz 18. novembrim un to jo nozīmīgāku padara nākamā - Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gada tuvošanās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šoreiz pilsētvides gaismas objektu veidotāji piesaka Rīga 2014 programmas sešas tematiskās līnijas - Rīgas karnevāls, Okeāna alkas, Izdzīvošanas komplekts, Ceļu karte, Dzintara ādere, Brīvības iela. Tie būs seši „Staro Rīga” stāsti par prieku. Festivāla laikā pilsētā būs atrodams 31 gaismas objekts festivāla konkursa programmā, sadarbības partneru programmā, kā arī starptautisku sadarbības projektu ietvaros.

Festivāla pamatmaršruts šogad būs centrālā pilsētas ass no Daugavmalas līdz Juglai, veidojot atzarus Vecrīgā, Esplanādē un Miera ielā, ar objektiem uz VEF kultūras pils fasādes, Teikas vidusskolā un Strazdumuižā. Būs arī citi objekti ārpus pilsētas centrālās daļas – Kalnciema kvartālā, atpūtas centrā „Lido”, tāpat tiks izgaismots kultūras pils Ziemeļblāzma skatu tornis.

Gaismas festivāla ietvaros tiks realizēta daļa no pieteiktajiem objektiem, citas radošās idejas būs skatāmas Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas nedēļas nogalē 17.-19. janvārī, kad līdztekus citiem atklāšanas notikumiem rīdziniekus un pilsētas viesus priecēs „Staro Rīga” speciālizlaidums.

Jau vairākus gadus gaismas festivāls ir viens no apmeklētākajiem un iecienītākajiem pasākumiem Rīgas kultūras dzīvē. „Staro Rīga” ir vairāku dienu pilsētvides objektu izstāde, kurā, izmantojot mūsdienu gaismas un video tehnoloģijas tiek pārvērsta pilsētas ierastā ainava, taču līdz ar festivālu arī tā starplaikā vērojama attīstība un radošas izpausmes apgaismojuma izvēlē dažādu komerciestāžu noformējumā, arī sabiedrība sākusi novērtēt un meklēt skaistumu arī diennakts tumšajā laikā. Šī gada festivāla devīze mudina arī mums pašiem pa īstam ieslēgt gaismu - ieslēgt prieku!

Plašāka informācija par gaismas festivālu „Staro Rīga” oficiālajā mājaslapā www.staroriga.lv, sociālajos tīklos Facebook un Twitter. Aktuālākā informācija uzziņu portālā 1188, festivāla laikā karte un bukleti būs pieejami Rīga 2014 informācijas centrā tirdzniecības centrā Galleria Riga (Dzirnavu ielā 67, pirmajā stāvā).

Gaismas festivālu „Staro Rīga” finansē Rīgas dome, festivāla partneris Lattelecom, citi sadarbības partneri, starptautisko projektu finansējums no Eiropas Savienības programmas „Kultūra 2017-2013”. Festivāla organizēšanu nodrošina nodibinājums Rīga 2014. Festivāls „Staro Rīga” iekļauts Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmā.

Sadarbībā ar "Rīga 2014"/Publicitātes foto

Riga2014

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās