Draugi par zaudēto Dainu Skadmani: "Viņa bija laba kā eņģelis"
Māsas Dainas un tēva Jāņa zaudējums atstājis neciešamas sāpes brāļa Mārča sirdī.
Sabiedrība
2013. gada 29. novembris, 06:31

Draugi par zaudēto Dainu Skadmani: "Viņa bija laba kā eņģelis"

Jauns.lv

Traģēdija nešķiro – par to ikkatrs no mums varēja pārliecināties 21. novembra vakarā, iegrūstot veikala Maxima jumtam Zolitūdē. Paņemtas tik daudz nevainīgas dzīvības, un katram no bojā gājušajiem bija jēgpilna dzīve, pienākumi, sasniegumi un mīloša ģimene.

Tāda bija arī jaunākajai traģēdijā bojā gājušajai – Dainai Skadmanei. Jaunās meitenes dzīve aprāvās 23 gadu vecumā. Daina tovakar veikalu apmeklēja kopā ar savu tēvu Jāni Skadmani. Nu bez māsas un tēva palicis vecākais brālis Mārcis Liors Skadmanis. Dainai ir arī dvīņumāsa. Patiesi labu un sirsnīgu draudzeni zaudējuši arī Dainas draugi.

Nebija otras tādas kā Daina

Tikai labākās atmiņas par Dainu saglabāsies meitenes kādreizējās klases biedrenes sirdī. Santa Helmane portālam Kasjauns.lv stāsta, ka Daina bijusi īpašs cilvēks un otru tādu būtu grūti atrast. „Daina atšķīrās no mums visiem klasē. Viņa bija pedantiska it visās lietās un ļoti, ļoti centīga. Nekad nebiju dzirdējusi no viņas puses kaut ko negatīvu. Daina klasē draudzējās ar visiem, nevienu nešķirojot. Laimīga, sirsnīga, smaidīga, pozitīva, izpalīdzīga un labestīga – tieši tāda bija Daina Skadmane.”

Santa stāsta – uzzinot, ka zem gruvešiem Zolitūdes traģēdijā atrodas viņas klasesbiedrene, pārņēmusi ļoti nepatīkama sajūta. „Atrodoties traģēdijas vietā sajūta bija vienkārši neaprakstāma, pārņēma panika, bailes, ka nevari būt drošs, kurp dodies un kas ar tevi var notikt. Šī traģēdija lika pārdomāt arī pašai savu dzīvi un vērtības tajā.”

„Domāju, ka Daina savā dzīves laikā paspēja paveikt patiesi daudz. Viņa lieliski zīmēja, viņai daudz kas padevās. Laikam jau, ka Daina savā dzīvē bija izdarījusi visu, kas viņai bija jāizdara, lai dotos uz citu – labāku vietu,” piemiņā par Dainu, savas sajūtas pastāsta bojā gājušās meitenes klasesbiedrene Santa.

Viņa Dainu salīdzina ar eņģeli, kas nolaidusies uz šīs zemes tikai uz kādu laiku, jo nevienu tik sirsnīgu cilvēku Santa nav pazinusi. Viņa atšķīrusies no visiem mums, atzīst meitene.

Zaudēt māsu un tēvu - neciešamas sāpes

Milzīgas sāpes traģēdijas sakarā izjūt Dainas brālis un Jāņa Skadmaņa dēls Mārcis. Viņš portālam Kasjauns.lv stāsta, ka Daina patiesi bijusi radoša un izpalīdzīga personība. „Viņas sapnis bija kļūt par vides mākslinieci kura radītu skaistumu, lai izceltu apkārtējās vides burvību un sniegtu gandarīju un prieku apkārtējai sabiedrībai. Vairāki viņas darbi jau aizceļojuši uz dažādām pasaules vietām.”

Mārcis atzīst, ka māsa atņemta vien 23 gadu vecumā, tāpēc ģimenes pienākumus par godu māsas piemiņai, ir censties realizēt viņas sapņus, tāpēc jau 6. decembrī iepretim Kongresa namam tiks atklāta instalācija „Ziemassvētku eglīte vējā”, kas bija viens no bojā gājušās Dainas projektiem.

„Mūsu ģimene zaudēja divus ģimenes locekļus, kurus abus varu raksturot kā gaišas un izpalīdzīgas personības, kuras sniedza nenovērtējama ieguldījumu sabiedrības un Latvijas pilnveidošanā,” stāsta Mārcis

Mārcis piebilst, ka viņš un visa ģimene cer, ka šāda tipa traģēdijas vairs neatkārtosies, lai tam nebūtu iemesls kalpot par mācību citiem.


Kasjauns.lv/ Foto: No Skadmaņu ģimenes arhīva

Tēmas