Hokejs
2014. gada 12. janvāris, 19:30

NHL klubs "Jets" atbrīvo galveno treneri Noelu

Jauns.lv

No Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vinipegas "Jets" galvenā trenera posteņa svētdien atlaists Klods Noels, vēsta līga.

"Jets" komandu, kas zaudējusi pēdējās piecās spēlēs pēc kārtas, atstājis arī līdzšinējais Noels asistents Perijs Pērns. Viņu vietā vienības vadību pārņēmis labi zināmais Pols Moriss.

Pašlaik 58 gadus vecais Noels ar "Jets" strādāja kopš 2011.gada, bet pirms tam viņam bija vienas sezonas pieredze Kolumbusas "Blue Jackets" komandā. Nevienā no šiem piegājieniem treneris nav iekļuvis Stenlija kausa izcīņas turnīrā.

Tikmēr 46 gadus vecā Morisa pēdējā darba vieta bija Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Magņitogorskas "Metallurg", kuru viņš ģimenes apstākļu dēļ pameta pērnā gada aprīlī.

Pirms tam Moriss līdz 2011.gada novembrim vadīja NHL vienību Karolīnas "Hurricanes", ko savā otrajā termiņā pārņēma 2008.gadā. "Hurricanes" kluba priekšgājējus Hārtfordas "Whalers" Moriss sāka trenēt 1995.gadā, kad viņam bija tikai 28 gadi. Viņš ilgu laiku bija jaunākais NHL klubu vadošais treneris.

"Whalers" par "Hurricanes" pārtapa 1997.gadā, bet ar komandu Moriss turpināja strādāt līdz 2004.gadam. Vēl NHL trenera karjerā Moriss vadījis Toronto "Maple Leafs" vienību.

Vinipegas klubs ar 43 punktiem 47 spēlēs pašlaik ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma 12.vietu.

LETA