Citi sporta veidi
2014. gada 29. marts, 18:37

Hamiltons uzvar arī F-1 sezonas otrā posma kvalifikācijā

Jauns.lv

Par Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta jaunās sezonas otrā posma - Malaizijas "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensību uzvarētāju sestdien kļuva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas.

Hamiltons līdz ar to bijis ātrākais abu šīs sezonas posmu kvalifikācijas sacensībās, bet kopumā viņš karjerā "pole position" izcīnījis jau 33 reizes.

Kvalifikācijas sacensības notika lietainos apstākļos, bet spēcīgā lietus dēļ to sākums vairākas reizes tika pārcelts. Sacīkstes kopumā aizkavējās par 50 minūtēm, bet to gaita avāriju dēļ vēl divreiz tika pārtraukta.

Hamiltons, kurš bija ātrākais pirmajā brīvo treniņbraucienu sesijā, savā labākajā mēģinājumā apli veica minūtē un 59,431 sekundē. Viņam 0,055 sekundes zaudēja pašreizējais pasaules čempions Sebastjans Fetels no Vācijas ("Red Bull"), kurš šajā trasē uzvarēja pērn.

Savukārt no trešās starta vietas sacīkstes sāks Hamiltona komandas biedrs Niko Rosbergs no Vācijas. Sezonas pirmā posma uzvarētājs pirms tam bija ātrākais otrajā un trešajā brīvo treniņbraucienu sesijā.

No ceturtās starta vietas svētdienas sacīkstes uzsāks spānis Fernando Alonso ("Ferrari"), kuram sekos Daniels Rikjardo no Austrālijas ("Red Bull") un soms Kimi Raikonens ("Ferrari").

Vēl pirmajā desmitniekā ierindojās vācietis Niko Hilkenbergs ("Force India"), Kevins Magnusens no Dānijas ("McLaren"), francūzis Žans Ēriks Verņs ("Toro Rosso") un Džensons Batons ("McLaren").

Sacīkstes sāksies svētdien plkst.11 pēc Latvijas laika.

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs posms Krievijā, kas notiks Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

LETA