Lukašenko: zaudējot Latvijas izlasei, Baltkrievija sabojās visu iepriekš paveikto
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko allaž ir bijis kaislīgs hokeja līdzjutējs.
2014. gada 19. maijs, 14:21

Lukašenko: zaudējot Latvijas izlasei, Baltkrievija sabojās visu iepriekš paveikto

Jauns.lv

Baltkrievijas hokeja izlase Minskā notiekošā pasaules čempionāta spēlē pret Latvijas valstsvienību nedrīkst piedzīvot zaudējumu, jo tas sabojātu visu komandas iepriekš paveikto, pārliecināts ir Valsts prezidents Aleksandrs Lukašenko.

Pēc piecām kārtām abām komandām ir vienāds punktu skaits, un šī mača uzvarētāji pakāpsies uz apakšgrupas otro vietu. Ja Latvijas izlase tiks pie panākuma, tā vēl pirms noslēdzošās apakšgrupas cīņas pret Šveici nodrošinās vietu ceturtdaļfinālā.

"Pats galvenais ir komandas spēle. Cīņa pret Latviju mums būs atslēgas mačs čempionātā," Lukašenko teikto citē aģentūra BELTA. "Ja zaudēsim, jūtami sarežģīsim savu dzīvi un iespējams pat noslēgsim dalību čempionātā."

"Ja spēlē pret Latvijas izlasi tiks piedzīvots zaudējums, komanda sabojās visu iepriekš paveikto un sabojās mūsu tautas noskaņojumu," piebildis Lukašenko, kurš ir kvēls hokeja līdzjutējs.

B apakšgrupas sestās kārtas spēle "Minsk Arena" sāksies plkst.20.45. Spēli tiešraidē pārraidīs kanāli TV3, TV5, "Viasat Sport Baltic" un virszemes bezmaksas kanāls OTV.

B apakšgrupā pirmo vietu ar maksimāli iespējamajiem 18 punktiem sešās spēlēs ieņem Krievija, bet tai ar 11 punktiem seko ASV. Baltkrievijai un Latvijai ir pa deviņiem punktiem piecos mačos, bet Somijas un Šveices kontā ir attiecīgi astoņi un septiņi punkti sešās cīņās. Sestā ar pieciem punktiem ir Vācija, kas uz ceturtdaļfinālu vairs nepretendē, bet Kazahstānai ir divi punkti, kas tai nākamgad liks spēlēt pasaules čempionāta pirmajā divīzijā.

Pasaules čempionātā 16 izlases sadalītas divās apakšgrupās, pa astoņām katrā, četrām labākajām kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Komandām, kuras grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Austrija un Slovēnija, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

BNS/Foto: AFP/LETA