Bēdīgi slavenā hokeja tiesneša Jeržābeka vārds atstāj vēl vienu ierakstu Latvijas sporta vēsturē
Antonīna Jeržābeka neieskaitītais vārtu guvums.
Citi sporta veidi
2017. gada 8. marts, 20:17

Bēdīgi slavenā hokeja tiesneša Jeržābeka vārds atstāj vēl vienu ierakstu Latvijas sporta vēsturē

Jauns.lv

Tikai retais Latvijas hokeja draugs spēj aizmirst čehu tiesneša Antonīna Jeržābeka veikumu mūsu valstsvienības labā. Viņš 2014. gada pasaules čempionāta spēlē ar mājinieci Baltkrieviju apšaubāmā situācijā pieņēma lēmumu neieskaitīt Kaspara Daugaviņa vārtu guvumu mača pēdējā minūtē, kad mūsu komanda atradās iedzinējos ar 1:2 un laupīja sapni par ceturtdaļfinālu. Tagad sporta erudītu komanda ar zīmīgo nosaukumu "Jeržābeks" uzvarējusi prestižajā sporta zinātāju un mīlētāju erudīcijas spēlē "Sporta viktorīna".

Kā portālu Kasjauns.lv informēja erudīcijas spēles rīkotājs Zigmunds Fricsons, “Sporta viktorīna” ir pasākums sporta entuziastiem, gan tiem, kuri ikdienā strādā šajā jomā, gan tiem, kuri tikai interesējas par sportu brīvajā laikā.

Pēc pirmās sezonas veiksmīga noslēguma ar lielisku komandas “Zigfrīds Muktupāvels” triumfu, “Sporta viktorīna” sāka savu nākamo sezonu jau 11. oktobrī. Tika aizvadītas astoņas spraigas kārtas četrās grupās. No 24 komandām pirmajā sezonā, pasākums ir paplašinājies līdz 43 komandām otrajā sezonā, līdz ar to radot papildus konkurenci un vēlmi paplašināt savas sporta zināšanas dažādās jomās. Šogad finālam automātiski varēja kvalificēties, spēlējot četru spēlētāju sastāvā un tiekot labāko pieciniekā. Tas izdevās komandām “Zigfrīds Muktupāvels”, “Fireball”, “Jeržābeks”, “Alus zaldāti” un “Katlakalns”. Pārējām, kuras bija kvalificējušās pusfināliem, nācās cīnīties par savu iespēju tikt labāko vienpadsmitniekā, izcīnot TOP3 kādā no diviem pusfināliem.

Ar spēles noteikumiem, kopvērtējuma tabulu un komandu rezultātiem iespējams iepazīties

 

 

.

Fināls sākās klasiski ar aktuālajiem jautājumiem no portāla Kasjauns.lv jeb, kā komandas to iesaukušas, mājsaimnieču raundu, lai gan jautājumi ir par un ap aktuālo, komandas vidēji ieguva 6 punktus. Ceturtais raunds kā ierasti bija secinājuma raunds, kur apkopojot visas atbildes, jāatrod kopsaucējs un var iegūt vēl 2 papildus punktus. Šoreiz sporta entuziastiem bija nepieciešams atrast kopīgo starp atbildēm: Kārls Lūiss, Dienvidslāvija, Mario Lemjē, Terminators, Džons Stoktons, Mihails Arhipovs, škēpmešana, kā nu kurai tas izdevās, bet kopīgais ir 1984. gads. Pēc šī raunda pirmo vietu dalīja komandas “Alus zaldāti” un “Jeržābeks”, jāatzīmē, ka līdz pat spēles beigām komanda “Jeržābeks” saglabāja savas līderpozīcijas.

Kā jau ierasts finālā, 9.raunds bija izšķirošajā cīņā neiekļuvušo komandu iesūtītie jautājumi video formātā, kuri arī šoreiz bija dažādos sporta veidos - bokss, basketbols, futbols, riteņbraukšana, hokejs, kērlings un arī Amerikas lielo līgu sports.

Komanda “Diskusiju klubiņš” pārsteidza visus ar savu negaidīto iekļūšanu finālā caur pusfinālu, apsteidzot tur rangā krietni augstākas komandas. Šoreiz finālā konkurence bija spēcīgāka, līdz ar to neizdevās uzstādīt augstu rezultātu.

Vietu augstāk sezonas noslēguma spēlē bija debitanti “Veču lauks”, kuri aizvadīja stabilu sezonu, bet ar to bija par maz, lai jau savas pirmās sezonas finālā sasniegtu augstāku pozīciju.

Aizraujošā cīņā noskaidroti "Sporta viktorīnas" otrās sezonas uzvarētāji

6.marta vakarā Brooklyn Pub & Whiskey Room viesmīlīgajās telpās noslēdzās Sporta viktorīna 2.sezona. Spēles gaitā vadībā pabija vairākas komandas, līdz otrajā ...

gallery icon
41

Edgara Buļa komanda „Katlakalns”, kura finālam kvalificējās no labāko piecinieka, nespēja izturēt fināla spriedzi un sacensības noslēdza 9.vietā.

“Alus zaldāti” finālam kvalificējās, kā viena no regulārās sezonas labākajām piecām komandām. Arī finālspēlē līdz spēles vidum bija vadošajās pozīcijās, bet spēles noslēdzošajā daļā nācās nedaudz atkāpties un noslēgt spēli ar 8.vietu.

Ar stabilu fināla sniegumu, bet tomēr tikai ar dalītu 6.vietu finālā sezonu noslēdza komanda “Fireball”, kuri regulārajā sezonā uzrādīja otro labāko rezultātu.

Lielas cerības tika liktas uz komandu “Džamolidins Abdužaparovs”, kuri regulārajā sezonā un pusfinālā kopā bija sagādājuši veiksmīgu sešu uzvaru sēriju savā grupā, bet finālā, lai cik ironiski tas neliktos, bet sešu uzvaru sērija noslēdzās ar dalītu sesto vietu. Šī komanda arī izcīnīja titulu „Futbola Guru”, uzrādot viss labāko rezultātu speciālajās futbola kārtās sezonas laikā. Balvu par šo sasniegumu – biļetes uz visām LFF Virslīgas sezonas spēlēm – viņiem pasniedza Latvijas futbola Virslīgas izpilddirektors Olivers Šlēgls.

Par fināla TOP 3 cīnījās arī komanda „Japānas Beisbola izlase”, kura izšķirošajā spēlē iekļva, uzstādot otrās sezonas punktu rekordu, pusfinālā un arī šoreiz bija pavisam tuvu medaļām, tomēr 5. vieta.

Futbola novitāšu apskatnieka Edmunda Novicka komanda "Pērkons", kura tikai spēles beigās izlaida no rokām bronzas medaļas, zaudējot to par puspunktu, un šoreiz 4.vieta.

Līdz ar to trešajā vietā kausa izcīņā ierindojās pagājušās sezonas čempioni vienmēr aktīvā Inta Megņa pārstāvētā komanda „Zigfrīds Muktupāvels”, jāatzīmē, ka regulārājā sezonā viņi izcīnīja 1. vietu.

Īstu pārsteigumu sagādāja sporta entuziastu komanda ”Cūkdelfīna sapnis”, kura regulāro sezonu noslēdza ar 15. vietu, bet finālā izcīnīja augsto otro vietu.

Stabilas līderpozīcijas jau no 4. raunda un lielisks sniegums finālspēlē ļāva uzvaru izcīnīt komandai „Jeržābeks”, kuri regulāro sezonu noslēdza kā 3. labākā komanda.

“Pašam šķiet, ka esi guru?

Nāc pie mums un turi buru!

Vai ar smaidu vai ar smīnu,

Baudi Sporta Viktorīnu!”

Ja vēlies pieteikties un izbaudīt spēles garšu, tad raksti

 

 

vai piesakies

 

 

, spēles notiek pirmdienās un otrdienās

 

 

(Lāčplēša iela 35, Rīga) telpās.

Karlīna Timofejeva/Foto: Sporta viktorīna