"Spurs" iemet 71 punktu puslaikā un atgūst vadību NBA finālsērijā
Mača galvenā zvaigzne Kavi Leonards.
Basketbols
2014. gada 11. jūnijs, 10:07

"Spurs" iemet 71 punktu puslaikā un atgūst vadību NBA finālsērijā

Jauns.lv

Pateicoties lieliski aizvadītam pirmajam puslaikam, Sanantonio "Spurs" komanda otrdien atguva vadību Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijā.

"Fināla trešajā mačā "Spurs" ar rezultātu 111:92 (41:25, 30:25, 15:25, 25:17) izbraukumā pieveica pēdējo divu gadu čempionvienību Maiami "Heat".

Jau pirmajā ceturtdaļā "Spurs" uzbruka ar lielisku metienu precizitāti, bet pēc puslaika atradās vadībā ar 71:50. Spēles pirmajās 24 minūtēs viesi realizēja 25 no 33 metieniem. Kaut trešajā ceturtdaļā mājinieki deficītu par desmit punktiem samazināja, pēdējā spēles daļā "Spurs" uzvaru droši noturēja.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 28 gūtajiem punktiem bija Kavi Leonards, kurš pirmajās divās sērijas spēlēs kopā bija sametis vien 18 punktus. Tikmēr pa 15 punktiem iemeta Daniels Grīns un Tonijs Pārkers.

Tikmēr veterāns Tims Dankans nespēja sasniegt kārtējo "double-double" un jaunu līgas rekordu. Kā zināms, Dankans NBA izslēgšanas spēlēs guvis 157 "double-double" un tas ir tikpat, cik spējis vien slavenais Maģiskais Džonsons.

Savukārt "Heat" sastāvā pa 22 punktiem iemeta Lebrons Džeimss un Dveins Veids.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Spurs" ieguva vadību ar rezultātu 2-1. Nākamais mačs ceturtdien atkal risināsies Maiami.

Arī pērn šīs abas vienības tikās NBA finālā, kurā pārāki ar 4-3 bija "Heat".

"Spurs" NBA finālā pēdējo reizi triumfēja 1999.gadā, kamēr "Heat" titulu ieguvusi pēdējos divus gadus.

LETA/Foto: AFP/LETA