Sanantonio "Spurs" nonāk uzvaras attālumā no NBA čempiontitula
Jau otro spēli pēc kārtas līdera lomu Sanantonio "Spurs" komandā uzņemas Kavi Leonards.
Basketbols
2014. gada 13. jūnijs, 08:28

Sanantonio "Spurs" nonāk uzvaras attālumā no NBA čempiontitula

Jauns.lv

Sanantonio "Spurs" komanda ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijā otro reizi pēc kārtas tika pie pārliecinošas uzvaras izbraukumā pār iepriekšējo divu gadu čempioniem Maiami "Heat", nokļūstot vienas uzvaras attālumā no uzvarētāju kausa.

Sērijas ceturtajā mačā "Spurs" komanda bija pārāka ar rezultātu 107:86 (26:17, 29:19, 26:21, 26:29), sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1.

Pēc tam, kad "Heat" komanda guva spēles pirmos divus punktus, viesi veica izrāvienu ar 13:2 un turpinājumā bez lieliem kritumiem noturējās drošā vadībā. Pēc pirmā puslaika "Spurs" komandai bija 19 punktu pārsvars, punktu gūšanā piedaloties deviņiem dažādiem vienības basketbolistiem. Turpinājumā viesu pārsvars tikai pieauga, bet noslēdzošajā ceturtdaļā "Heat" jūtami pārsvaru sadeldēt neprata.

"Spurs" komandas rezultatīvākais spēlētājs atkal bija Kavi Leonards, kurš guva 20 punktus un iekrāja 14 atlēkušās bumbas. Pirmajās divās sērijas spēlēs kopā viņš bija sametis vien 18 punktus, bet nākamajos divos mačos iekrājis kopumā 48 punktus.

Francūzis Tonijs Pārkers uzvarētāju labā guva 19 punktus, bet "Heat" komandas līderis Lebrons Džeimss izcēlās ar 28 punktiem. Dveins Veids un Kriss Bošs pa abiem iespēja vien 22 punktus.

Nākamais sērijas mačs, kas var kļūt par tās noslēdzošo, svētdien notiks Sanantonio.

Arī pērn šīs abas vienības tikās NBA finālā, kurā pārāki ar 4-3 bija "Heat". "Spurs" NBA finālā iepriekšējo reizi triumfēja 2007.gadā, kamēr "Heat" titulu ieguvusi iepriekšējos divus gadus.

Kopumā Sanantonio klubs NBA čempionu godā celts četras reizes - 1999., 2003., 2005. un 2007.gadā. Savukārt "Heat" pirms iepriekšējo sezonu triumfiem čempionātā uzvarēja arī 2006.gadā.

LETA/Foto: AFP/LETA