Citi sporta veidi
2014. gada 21. jūnijs, 19:24

"Williams" piloti negaidīti tiek pie dubultuzvaras Austrijas "Grand Prix" kvalifikācijā

Jauns.lv

"Williams" komandas piloti Felipe Masa no Brazīlijas un Valteri Botass no Somijas sestdien negaidīti izcīnīja pirmās divas starta vietas Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta astotā posma - Austrijas "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensībās.

Šis ir pirmais F-1 posms šosezon, kurā pie uzvaras kvalifikācijas sacensībās nav ticis kāds no "Mercedes" komandas pārstāvjiem.

Masa savā labākajā apļa mēģinājumā Botasu apsteidza par 0,087 sekundēm, izcīnot savas karjeras sešpadsmito "pole position".

Iepriekšējo divu posmu kvalifikācijas sacensību uzvarētājs Niko Rosbergs no Vācijas ("Mercedes") šoreiz bija spiests samierināties ar trešo labāko laiku, savukārt viņa komandas biedrs Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas trešajā kvalifikācijas sesijā palika bez rezultāta, kas svētdienas sacīkstes viņam liks uzsākt no devītās pozīcijas.

Ceturto starta vietu izcīnīja spānis Fernando Alonso ("Ferrari"), kuram sekoja austrālietis Daniels Rikjardo ("Red Bull") un dānis Kevins Magnusens ("McLaren"). Septītais negaidīti bija Daņila Kvjats no Krievijas ("Toro Rosso"), astoto starta vietu izcīnīja soms Kimi Raikonens ("Ferrari"), bet pirmo desmitnieku noslēdza vācietis Niko Hilkenbergs ("Force India").

Tikmēr pašreizējais pasaules čempions Sebastjans Fetels no Vācijas ("Red Bull") kvalifikācijā bija spiests samierināties ar necilo 13.vietu.

Šajā nedēļas nogalē F-1 posms Austrijā atgriežas pēc 11 gadu pārtraukuma.

Sacīkstes norisināsies svētdien plkst.15 pēc Latvijas laika.

Pēc septiņiem šīs sezonas posmiem līderis ir Rosbergs, kuram ir 140 punkti, bet viņam 22 punktus zaudē Hamiltons. Savukārt trešajā vietā ar 79 punktiem atrodas Rikjardo.

Iepriekšējais posms Kanādā bija pirmais šosezon, kurā "Mercedes" piloti neuzvarēja - Rosbergs finišēja otrais, bet Hamiltons izstājās.

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

LETA